Cloudverbond Huawei en Orange Business Services

Huawei Eco-Connect in Berlijn

Huawei

Huawei, ’s werelds grootste fabrikant van telecomapparatuur, gaat samenwerken met Orange Business Services (OBS). Het Chinese bedrijf hoopt hierdoor sneller zijn ambitie waar te maken om wereldmarktleider te worden in cloudinfrastructuren. Dit werd vandaag bekend gemaakt tijdens het evenement Huawei Eco-Connect in Berlijn.

Samen met de zakelijke poot van Orange wil Huawei de Amerikaanse overmacht op gebied van cloud doorbreken. De Chinezen richten zich sterk op Europa, sinds ze op de Amerikaanse grootzakelijke markt last hebben van verdachtmakingen van spionage. Mede daarom worden behalve met Orange ook met andere Europese telecombedrijven de banden verstevigd.

Flexible Engine

Huawei installeert in datacentra van OBS cloudmanagementhardware en -software (OpenStack). De publieke cloud wordt door de Chinezen geleverd, maar de exploitatie en beveiliging komen voor rekening van Orange. Deze cloudoplossing, Flexible Engine genaamd, wordt gepositioneerd als een veilig alternatief dat ook is onderworpen aan de Europese wetgeving. OBS wil zich onderscheiden in reactiesnelheid, een hybride model, veiligheid en kwaliteit van service.

De Orange-groep beweegt zich steeds meer in zakelijke richting en zoekt daarbij vooral de ‘it-kant’ op. Belangrijke pilaar in zijn strategie is om zakelijke klanten te ondersteunen bij hun digitale transformatie. De samenwerking met Huawei past in het streven om marktleider in Frankrijk te worden in clouddiensten en een belangrijke speler in Europa.

Migratie naar cloud

Arno van Beijnum

Arno van Beijnum, Europees hoofd van Orange Cloud for Business

Volgens Arno van Beijnum, directeur bij Orange Cloud for Business, biedt Orange een unieke combinatie van publieke, private en hybride cloud, eigen netwerk, veiligheid en connectiviteit. ‘Daarnaast worden meer diensten ontwikkeld. Zo onderscheiden wij ons door klanten te helpen bij hun migratie naar de cloud.’

OBS richt zich vooral op Europese multinationals die zich op Afrika, het Midden-Oosten, Rusland, China en Azië gaan richten. Klanten kunnen zelf bepalen of hun data in Europa, Azië of Amerika worden opgeslagen. Aan het eind van het jaar opent Orange ook clouddatacenters in de Verenigde Staten.

Middelgrote bedrijven

In Nederland bedient Orange vooral grote ondernemingen en een aantal overheden, waaronder het ministerie van Buitenlandse Zaken. Volgens Van Beijnum beweegt Orange zich de komende jaren in Nederland meer richting middelgrote bedrijven. Ook is men bezig met onafhankelijke softwareleveranciers. Het internet of things en machine-to-machine-communicatie vormen daarbij extra troeven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-26T14:18:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.