Computable maakt top-50-lijsten van bekendste ict-spelers

Vaktitel en Xebia maken top-50 security-, cloud- en data science-markt in jubileumjaar Computable

Cloudonderzoek

Computable bestaat bijna vijftig jaar en gaat in het jubileumjaar 2018 op zoek naar de bekendste vijftig ict-bedrijven in specifieke it-deelgebieden. De ict-vaktitel slaat hiervoor de handen ineen met Xebia Group. Samen gaan we op zoek naar de vijftig bekendste leveranciers op het gebied van security, cloud en data science. De resultaten worden verspreid over 2018 gepubliceerd.

In 2018 bestaat Computable vijftig jaar. Om dit jubileum te vieren brengt Computable in 2018 onder meer enkele specials uit over actuele it-onderwerpen, zoals security, cloud en data science. Een uitgebreid marktonderzoek inclusief een top vijftig van de meest bekende spelers in elk segment maakt onderdeel uit van dit onderzoek.

Voor de realisatie van het onderzoek werkt Computable samen met Xebia Group. Vanuit Xebia Group voert Xebia Security het securityonderzoek uit, de cloudconsultants van Binx.io stellen de staat van cloud vast en GoDataDriven gaat uitzoeken welke rol data science momenteel speelt bij Nederlandse organisaties.

De onderzoeken hebben tot doel om de actuele stand van zaken op het gebied van drie actuele it-onderwerpen in kaart te brengen. Zo geeft het securityonderzoek inzicht in de meest bekende leveranciers op onderwerpen als GDPR, compliance en agile-software. Het cloudonderzoek stelt onder meer vast wat de populairste cloudprovider is en geeft inzicht in de drijfveren om naar de cloud te gaan. Het data science-onderzoek bepaalt de mate waarin organisaties datagedreven werken en wat de meest bekende technologieën zijn.

Doe mee aan cloudonderzoek!

De eerste fase van het cloudonderzoek is inmiddels opgestart via www.binx.io/survey. Computable roept al zijn lezers op om aan het onderzoek deel te nemen, zodat een zo goed mogelijke weergave van de markt gedaan kan worden. Het securityonderzoek start binnenkort. Het data science-onderzoek start medio voorjaar 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-11-27T10:34:00.000Z Sander Hulsman