Van Dijk wint PON Sciptieprijs met cloudonderzoek

Foto v.l.n.r.: Robert Ruigrok van der Werve, Friso van Dijk en Fleur Daniëls

Friso van Dijk van de Universiteit Twente heeft tijdens het laatste seminar van dit jaar van Platform Outsourcing Nederland de PON Scriptieprijs 2017 gewonnen. Zijn scriptie is een inventarisatie van de beschikbare cloud volwassenheidsmodellen. Van Dijk ontving drieduizend euro voor zijn cloudonderzoek.

De jury looft met name de systematische opzet en het literatuuronderzoek dat aan de basis ligt van de scriptie. Het onderzoek is uitgevoerd door middel van een Delphi study, waarbij veertien experts hun bijdrage hebben gegeven. Het onderzoek is aangevuld met case studies. Dit heeft geleid tot een volwassenheidsmodel met vijf niveaus en drie domeinen (infrastructuur, platform en software). Verder wordt er een belangrijke link gelegd naar de capaciteit van organisaties.

Voor de PON Scriptieprijs 2017 waren drie scripties genomineerd. Deze prijs is een jaarlijks terugkerende traditie waardoor actueel onderzoek gericht op outsourcing en aanpalende thema’s onder de aandacht wordt gebracht. De twee nominaties die buiten de prijzen vielen waren Robert Ruigrok van der Werve (Cardiff University) en Fleur Daniëls (Universiteit van Amsterdam).

De jury bestaande uit prof. dr. Erik Beulen (Universiteit Tilburg en bestuurslid PON), prof. dr. Jan Bergstra (UvA), dr. Albert Plugge (TU Delft) en Grace Peerkhan (bestuurslid PON) hebben de scripties beoordeeld op drie criteria: inhoud, relevantie en toegankelijkheid.

Platform Outsourcing Nederland

Platform Outsourcing Nederland is opgericht in 2005 en streeft naar een professionalisering van (out)sourcing in Nederland. De vereniging heeft momenteel leden uit de belangengroepen uitbesteders, kennisinstellingen, adviesbureaus, leveranciers, advocaten en zelfstandig professionals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-12-18T10:42:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.