Ictivity migreert Havenbedrijf A'dam naar Azure-cloud

Ict-dienstverlener Ictivity heeft de kantooromgeving van Havenbedrijf Amsterdam gemigreerd naar een cloudomgeving op basis van Microsoft Azure. Het gaat om de Office-omgeving van ruim driehonderd werkplekken, Exact-software en hr-software die voorheen op eigen hardware draaiden.

'In juli 2017 zijn we gestart met de bouw van de nieuwe kantoorautomatisering in de cloud. Inmiddels is het project naar tevredenheid van de klant afgerond', meldt Reno van der Looij, segment manager van Ictivity aan Computable.

Het Havenbedrijf Amsterdam draaide zijn kantoor-omgeving voor de migratie binnen de muren van het havengebouw, maar die computerruimte en serveromgeving op basis van beheerplatform VM-ware was aan vervanging toe. Na een uitgebreide analyse koos het havenbedrijf voor de Microsoft Azure-cloud.

Met de cloudmigratie hoopt het bedrijf grote stappen te zetten om als haven verder te groeien. Daarin speelt digitalisering een belangrijke rol. Bijvoorbeeld voor activiteiten rondom analyse van grote datasets (big data) en internet of things-toepassingen (IoT). In een toekomstscenario noemt het havenbedrijf bijvoorbeeld drones die ingezet worden om in de haven surveilleren. Ook kunnen sensoren signaleren  dat meerpalen aan vervanging toe zijn. 'Het Havenbedrijf is nu in staat dat soort ontwikkelingen te ondersteunen en faciliteren door snel extra benodigde ict-resources uit de cloud toe te voegen', licht Van der Looij toe.


 

OTA

Ictivity en Havenbedrijf Amsterdam werkte al langere tijd samen. De ict-dienstvelener migreerde in 2016 bijvoorbeeld het Ontwikkel-, Test- en Acceptatiesysteem (OTA) naar een cloudomgeving van Uniserver.

Havenbedrijf Amsterdam

Havenbedrijf Amsterdam ontwikkelt, exploiteert en beheert de Amsterdamse haven en haventerreinen. De Amsterdamse havenregio bestaat uit de havens van Amsterdam, Beverwijk, Zaandam en Velsen/IJmuiden en is de vierde haven van West-Europa. Havenbedrijf Amsterdam telt 385 medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-20T13:25:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.