Avensus Groep lijft Eindhovense ICT Vision in

Puzzelstukjes

Avensus Nederland neemt ICT Vision over. Dat is een in Eindhoven gevestigde managed services provider voor kleine- en middelgrote organisaties. De overname is voor de leverancier van cloud- en beveiligingsoplossingen naar eigen zeggen de eerste stap in zijn overnamestrategie. Er worden geen financiële details bekend gemaakt.

Avensus levert security- en clouddiensten voor de zorg, overheid en financiële markt. Het bedrijf heeft een zogenaamde buy and build-strategie opgesteld, waarmee het wil uitgroeien tot ‘een dominante it-speler gericht op security-diensten en cloudtechnologie’. Hiervoor wil het diverse dochterondernemingen opzetten via overname van ondernemingen die actief zijn in hun eigen niche. Dit moet de omzet van vijftien miljoen euro laten toenemen tot circa vijftig miljoen euro.

De overname van ICT Vision is naar eigen zeggen de eerste stap in de uitrol van deze strategie. Daarnaast heeft de ict-leverancier nog meerdere bedrijven op de radar staan die hopelijk ‘in de nabije toekomst onderdeel gaan uitmaken van Avensus Groep’, aldus Ed Trautig, algemeen directeur van Avensus Groep. 

Avensus groep

Avensus Nederland staat onder leiding van algemeen directeur Ed Trautig. In 2016 stapten investeringsmaatschappij Holland Venture en ondernemer Abram Schermer in het bedrijf. Samen met Trautig is deze overname gerealiseerd. ‘Holland Venture biedt zowel commerciële als strategische ondersteuning bij het uitrollen van de buy and build strategie. It-ondernemer Abram Schermer wordt verantwoordelijk voor de commerciële invulling van Avensus Groep', aldus Trautig

De wortels van Avensus liggen bij de Computerij Groep, maar sinds 2000 is het actief onder de huidige naam. Het bedrijf heeft circa honderd medewerkers in dienst, verspreid over vestigingen in Almere, Delft en Eindhoven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-02-23T08:47:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.