Managed hosting door True

HPE neemt cloudspecialist RedPixie over

 

HPE heeft het Britse bedrijf RedPixie overgenomen. De Amerikanen willen daarmee hun expertise in cloud consultig versterken. HPE heeft het nieuws zelf bekendgemaakt op zijn blog.

RedPixie is gespecialiseerd in cloud consultig- en migratiediensten voor bedrijven die (een deel van) hun workload willen overzetten naar een public cloud als Microsoft Azure. 'Sinds de oprichting in 2010 is het RedPixie-team van business consultants, cloud architects en datawetenschappers gefocust op het begrijpen van de uitdagingen en design-oplossingen die de digitale transformatie aanvuren', zegt Ana Pinczuk, global leader bij HPE. 'Ze helpen hun klanten bij het migreren van legacy systemen naar de cloud, bij het implementeren van data analytics en helpen kosten te verlagen terwijl ze de time to market verhogen.'

HPE heeft zijn eigen publieke cloud afgebouwd en vult die leemte sindsdien op met acquisities. In september vorig jaar werd Cloud Technology Partners uit Boston ingelijfd, dat onder meer met Amazon Web Services, Microsoft Azure, Goole en OpenStack samenwerkt. RedPixie is vooral gefocust op Azure.

De markt voor hybrid it consulting en cloud native-ontwikkeling is momenteel zowat zes miljard dollar waard, schat het consultingbedrijf McKinsey. Jaarlijks groeit ze met meer dan achttien procent aan.

Hoeveel HPE betaalt voor RedPixie is niet bekendgemaakt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6337866). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.