Leaseweb koopt cloudprovider Servint uit VS

De Amerikaanse tak van datacenterdienstverlener Leaseweb heeft de Amerikaanse clouddienstverlener Servint overgenomen. Door de overname van dat bedrijf uit de stad Reston in de staat Virginia betreedt Leaseweb de Amerikaanse markt voor clouddienstverlening. Servint levert publieke, private en hybride clouddiensten op basis van Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud en VMware en beschikt over twee eigen datacenters. Het bedrag dat met de overname is gemoeid is niet belendgemaakt.

Servint, opgericht in 1995, heeft ruim 230 medewerkers in dienst en behaalde in 2017 een omzet van rond de vier miljoen dollar. Het bedrijf beschikt over datacenters in Reston en Los Angeles.    

Leaseweb licht toe dat het de ambitie heeft om een grote wereldwijde speler op het gebied van cloud computing en hosting te worden. ‘Uitbreiding van het aantal datacenters en klanten in de Verenigde Staten is onderdeel van deze ambitie.’ Met de overname van Servint zegt Leaseweb diepgaande kennis van de snel groeiende managed services-markt in huis te halen.

Leaseweb USA betrad in 2011 de Amerikaanse markt. Het bedrijf groeide op eigen kracht en door overnames van Shore.net in 2013 en de Nobis Technology Group in 2016. Leaseweb beschikt nu over negentien datacenters op vier continenten.

AWS, Microsoft, Google, VMware

"Met de overname van ServInt zetten we een nieuwe stap als managed cloud service provider in de Amerikaanse markt. "

Naast webhosting biedt Servint oplossingen voor publieke, private en hybride clouds, waaronder die van AWS (Amazon Web Services), Microsoft Azure, Google Cloud en maatwerk op basis van VMware.   

De directeur van Leaseweb USA, Lex Boost: 'Met de overname van Servint zetten we een nieuwe stap als managed cloud service provider in de Amerikaanse markt.’

Oprichter en directeur van Servint, Reed Caldwell, stelt dat Leaseweb en Servint in veel opzichten sterk op elkaar lijken. ‘Halverwege de jaren negentig zagen we allebei de potentie van het internet en besloten we om een bedrijf in deze markt te starten. (…) Ik ben er trots op dat Servint toetreedt tot de Leaseweb-familie. Onze klanten zijn in goede handen. Ze houden toegang tot dezelfde experts en diensten waaraan zij gewend zijn en kunnen profiteren van de sterke wereldwijde positie van Leaseweb.’

20 jaar LeaseWeb

Leaseweb vierde in mei 2017 zijn twintigjarig bestaan. De van oorsprong Haarlemse hoster groeide in twee decennia uit tot een wereldwijd hostingbedrijf. Mede-oprichter en ceo Con Zwinkels blikte in het jubileumjaar in een speciaal voor het jubileum geschreven reflectie terug op twintig jaar Leaseweb. Daarin beschrijft hij hoe het bedrijf uitgroeide van één verhuurde server in Nederland naar tachtigduzend servers wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-11T13:59:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.