Kijkje in de keuken tijdens Nationale Datacenter Dag

Vijftien datacentra openen hun deuren

De Dutch Data Center Association (DDA) organiseert dinsdag 12 juni voor de vierde keer de Nationale Datacenter Dag. In totaal openen vijftien datacenter die dag hun deuren voor het publiek, waaronder het in Den Bosch gevestigde Interconnect, Dataplace in Rotterdam en het op Schiphol-Rijk gelegen Maincubes.

Digitale technologieën als social media, cloud, mobile en IoT zijn tegenwoordig volledig verweven met onze dagelijkse gang van zaken, waardoor we inmiddels getransformeerd zijn naar een digitale samenleving en economie. Een dag zonder internet is dan ook nauwelijks meer voor te stellen. Tijdens de Nationale Datacenter Dag wordt het alsmaar toenemende belang van Nederlandse datacenters gevierd.

Digitale gateway to Europe

De Nederlandse datacenter infrastructuur is uitgegroeid tot de digitale gateway to Europe en staat bekend als één van de beste van de wereld. De grootte en impact van deze hub is te vergelijken met Rottertdam en Schiphol, maar groeit vele malen sneller en het havengebied en de luchthaven worden steeds meer afhankelijker van de digitale hub. Een recent voorbeeld is de stroomstoring die Schiphol enkele weken geleden volledig platlegde.

Aanmelden

In het in Hengelo gevestigde datacenter, Previder, wordt het jaarlijks rapport‘ State of the Dutch centers’ over onderzoek naar de Nederlandse datacentersector uitgereikt aan Eddy van Hijum (CDA), gedeputeerde van de provincie Overijssel die onder meer belast is met de portefeuille Economie.

Aanmelden voor een bezoek aan een datacenter is vanwege veiligheidsredenen verplicht en kan via de website van de DDA, waar ook een overzicht van alle deelnemende datacenter te vinden is.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-07T10:19:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.