Managed hosting door True

Oracle kan meer winst en omzet boeken

Oracle

Softwaregigant Oracle heeft zijn gebroken boekjaar afgesloten met bijna 40 miljard dollar omzet, dat is zes procent meer dan vorig jaar. Het bedrijf boekte een operationele winst van 13,7 miljard dollar, een stijging van acht procent.

Over het volledige jaar is dit de snelste stijging in omzet die Oracle kan voorleggen sinds 2011. Specifiek in het vierde kwartaal van dit jaar stegen de inkomsten uit clouddiensten en licentie support bij Oracle met acht procent tot 6,8 miljard. De inkomsten uit cloud-licenties en softwarelicenties echter moesten vijf procent prijsgeven tot 2,5 miljard.

Net zoals Google, Amazon en Microsoft wedt Oracle sterk op de cloud, maar het bedrijf nam daarvoor langer de tijd dan zijn belangrijkste concurrenten. ‘Daardoor is het voor het bedrijf moeilijk om zijn sectorgenoten bij te houden’, schrijft analist Monika Garg van KeyBanc in een recent rapport aan beleggers.

In zijn vooruitzichten voor het eerste kwartaal van het volgend boekjaar was Oracle-ceo Safra Catz voorzichtig. Zij gaat uit van een winst van 67 tot 69 dollarcent per aandeel. Gemiddeld gingen analisten uit van 72 dollarcent. Voor het volledige boekjaar 2019 wil het bedrijf wel groeicijfers voorleggen die nog beter waren dan in 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-20T10:13:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.