G Suite-klanten bepalen waar Google data bewaart

Google

Op zijn Cloud Next-conferentie heeft Google verschillende aankondigingen gedaan rond zijn cloud-aanbod. Gebruikers kunnen kiezen waar hun data opgeslagen wordt, er komt een nieuw services-platform en er wordt samengewerkt met Cisco.

Op de Cloud Next-conferentie liet Google weten dat bedrijven die G Suite gebruiken (Gmail, Chat, Docs, Agenda, Sheets, Drive, Hangouts, Slides en Vault) vanaf nu zullen kunnen kiezen op welk continent hun data wordt bijgehouden: wereldwijd, de VS of Europa. Het aanbod komt er voor de Business-, Enterprise- en Enterprise for Education-klanten.

Via een dashboard kunnen de gebruikers hun locatie aanpassen. Bepaalde bedrijfsonderdelen kunnen aan een bepaalde regio gelinkt worden, of omgekeerd kunnen regio’s gekoppeld worden aan een domein.

Er komen ook bijkomende beveiligingstools om bijvoorbeeld te controleren welke informatie gelekt is en met kunstmatige intelligentie (ai) kunnen grammatica- en spelfouten automatisch verbeterd worden, terwijl een tekst wordt ingetikt. In Hangout-chats zullen ook geautomatiseerde ‘smart replies’ beschikbaar komen.

Google kondigt ook aan dat het zijn Kubernetes-platform en zijn open source-platform Istio gaat samenvoegen. De nieuweling wordt Cloud Services-platform gedoopt en moet het gemakkelijker maken om bestaande on premisse-infrastructuur te combineren met cloud-diensten. Cloud Services Platform brengt alle it-middelen onder in één consistent framework voor zowel de ontwikkeling, het beheer als de controle van cloud-onderdelen. De technologie en architectuur is ontwikkeld in lijn met de hybrid cloud-producten die Google in partnership met Cisco heeft ontwikkeld. De gezamenlijke oplossing Cisco Hybrid Cloud Platform for Google Cloud wordt de komende maand algemeen beschikbaar en is gecertificeerd voor Kubernetes Engine.

Cisco gaat samen met Google trouwens ook samenwerken rond contact center-software en G Suite. Zo zullen gebruikers van het contact center-platform van Cisco binnenkort gebruik kunnen maken Google ai-oplossingen om klanten sneller en beter te woord te kunnen staan. Het zal bijvoorbeeld ook mogelijk worden om Webex-meetingen in Google Calendar te zetten met een druk op de knop en Google Docs, Sheets, Slides en Forms te gebruiken in Webex Team Spaces.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-25T12:35:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.