NEN eert Life Cycle Vison, Nwzer en i-Botics

De NENnovation Awards 2018 zijn uitgereikt door Diederik Samsom

troffee

Life Cycle Vision is onderscheiden met de NENnovation Award voor een digitaal systeem dat de relatie tussen een gebouw en installaties inzichtelijk maakt. Het softwarebedrijf uit Delft kreeg de prijs uit handen van oud-kamerlid van de PvDA, Diederik Samsom.

De NENnovation Award telde dit jaar drie categorieën. Life Cycle Vision was de winnaar van de categorie klanten/commissieleden omdat het er in geslaagd is een systeem te ontwikkelen dat in kaart brengt hoe het op het gebied van ontwerp, realisatie, maar ook exploitatie staat met de relatie tussen een gebouw en de daarin aanwezige installaties. Omdat met het systeem op levensduurkosten is te sturen, is ook de stap naar een circulair gebouw te maken.

De winnaar van de categorie startups is Nwzer, de eerste burger-journalistieke website die draait door middel van blockchaintechnologie en artificial intelligence (ai). De kern: journalisten doen apart van elkaar verslag van een gebeurtenis, waarna de ai de gebruikersinformatie analyseert en bepaalt wat er wel of niet met de content gebeurt.

In de categorie studenten ging de award naar David van de Merwe met zijn project i-Botics: Human-Robot Interaction during VR mediated Teleoperation. Hier wordt gekeken naar de invloed van omgevingsinformatie op taak prestatie van mens-robot teams en omgevingsbewustzijn tijdens vr ondersteunde teleoperatie (het verlengen van de fysieke capaciteiten door het op afstand aansturen van een robot).

NENnovation Award

Diederik Samsom

Diederik Samsom was één van de sprekers tijdens de viering van World Standards Day en voorzitter van de sectortafel Gebouwde omgeving van het Klimaatakkoord. De NENnovation Award wordt altijd door de hoofdspreker uitgereikt. 

Dit is het tweede jaar dat de NENnovation Award wordt uitgereikt. De award is in het leven geroepen omdat normalisatie en innovatie nauw met elkaar verbonden zijn. Succesvolle innovatie vraagt om aandacht voor technologische, economische, maatschappelijke en duurzame aspecten en daarmee de betrokkenheid van meerdere stakeholders. Slagingskansen van innovatieve concepten worden door normalisatie vergroot en marktacceptatie krijgt een impuls. Daarom ook dat de jury heeft gekeken naar de kracht van innovatie, link met normalisatie, maatschappelijke impact en marktpotentie.

NEN

Goede afspraken over producten, diensten en werkwijzen zijn belangrijk. Is veiligheid in het geding, dan zijn ze zelfs van levensbelang. Zoals afspraken over speeltoestellen, woningen, ontruimingsplannen en cyber security. In Nederland is NEN al 100 jaar het centrum van normalisatie.

NEN helpt bedrijven en andere partijen om onderling heldere en toepasbare afspraken te maken. NEN vertegenwoordigt ook Nederlandse bedrijven en partijen om samen met centra in andere landen afspraken te maken op Europees en zelfs internationaal niveau.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-15T11:59:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.