Equinix biedt gemeenten op maat gesneden cloud

Cloud weg

Datacenteraanbieder Equinix heeft een virtuele cloudomgeving ontwikkeld speciaal voor lokale overheden. Met deze Equinix Gemeente Cloud wil het bedrijf bij lokale overheden de reserves wegnemen om naar de cloud over te stappen. De gemeente Molenwaard is de eerste Nederlandse gemeente die haar it-infrastructuur in de Equinix Gemeente Cloud zet.

Equinix Gemeente Cloud is een virtual private cloudplatform dat is ingericht op de wensen en eisen van gemeenten. Zij kunnen bijvoorbeeld privacygevoelige informatie opslaan conform Nederlandse wet -en regelgeving. Tevens biedt het, in combinatie met de publieke cloud, de mogelijkheid om een schaalbare digitale infrastructuur in te richten en te koppelen met overheidsinstellingen en andere gemeenten.

De Gemeente Cloud draait in de Equinix-datacenters AM3 en AM4 in de regio Amsterdam, met geografisch gescheiden redundantie naar het oosten, aldus een woordvoerster.

Molenwaard

Gemeenten zijn volgens Equinix soms terughoudend om een cloudovergang te maken omdat ze vragen hebben over privacy en veiligheid, en met procesmatige- en organisatorische vraagstukken te maken hebben. Met Equinix Gemeente Cloud denkt het bedrijf de reserves weg te nemen en gemeenten in hun eigen tempo veilig en eenvoudig de digitale overstap te laten maken.

Molenwaard is de eerste Nederlandse gemeente die haar it-infrastructuur in de Equinix Gemeente Cloud zet. Het heeft de eigen on premise datacenters gesloten en alle systemen overgezet op zowel Equinix Gemeente Cloud als het Azure-cloudplatform.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-11-16T09:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.