DexonIT gaat op in PurpleCloud van Avance

Avance

De Utrechtse clouddienstverlener DexonIT gaat per 1 januari samen met PurpleCloud, de cloudtak en werkmaatschappij van Avance ICT Groep, gevestigd in Amsterdam-Zuidoost. De elf medewerkers van DexonIT gaan op in het team van PurpleCloud. Die groep van 22 consultants voor cloud computing en managed services moet in 2019 doorgroeien naar dertig man.

Volgens een woordvoerder van DexonIT gaat het om een fusie waarbij zijn bedrijf een aanmerkelijk deel van de aandelen krijgt in de werkmaatschappij PurpleCloud van Avance ICT Groep.

De bedrijven melden in een persbericht dat ze verwachten gezamenlijk sneller en direct zaken te kunnen doen met grotere klanten. Ook hopen ze grotere cloudmigatieprojecten binnen te halen doordat zowel de migratie naar de cloud als het operationele beheer bij één partij wordt ondergebracht.

DexonIT is in 2013 opgericht door Bob van de Haar en Vincent Paardekooper en bestaat uit elf consultants op het gebied van managed services, consultancy en clouddiensten. Het bedrijf bedient vooral middelgrote en grote klanten. 

PurpleCloud is eind 2016 opgericht als werkmaatschappij van Avance ICT Groep Nederland en richt zich op organisaties die de transformatie maken naar cloud-omgevingen.

Doorgroeien naar dertig man

Ron Stomp, algemeen directeur van Avance ICT Groep Nederland, reageert: ‘Met het samenvoegen van DexonIT en PurpleCloud ontstaat een kennishuis met genoeg body om een succesvolle speler te worden op het vlak van cloud computing. Met 22 medewerkers en een gezamenlijke omzet van ruim 2,4 miljoen euro over 2017 wordt een stabiele basis gevormd om aankomend jaar door te groeien naar dertig medewerkers.’

Mede-oprichter van DexonIT, Vincent Paardekooper, vult aan: ‘Als zelfstandige werkmaatschappij met ondersteuning vanuit Avance op het vlak van sales, marketing, backoffice en hr, zijn wij met PurpleCloud in staat ons te concentreren op de zaken waar we goed in zijn: het begeleiden van onze klanten bij complexe it-vraagstukken en de transformatie van het it-landschap naar een cloud-omgeving.’

.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-10T10:53:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.