KPN en VMware investeren fors in Cloudify

Cloud computing business

KPN Ventures belegt in Cloudify, een leverancier van opensourceoplossingen voor het beheer van cloud-infrastructuren. De investeringsfonds van KPN steekt samen met VMware, BRM Group en het Israëlische innovatiefonds Creditease ongeveer zeven miljoen dollar in het Israëlische bedrijf.

Cloudify helpt dienstverleners en bedrijven met het automatiseren en beheren van virtuele netwerkomgevingen en applicaties. Het levert ook oplossingen voor toegang tot apparatuur aan de randen van die netwerken (edge devices).  

Het geld moet Cloudify helpen internationaal een groeispurt te maken. Het wordt onder meer besteed aan het bouwen van een partnernetwerk. Volgens het persbericht van KPN helpt Cloudify verschillende grote bedrijven met hun digitale transformatie. Het richt zich op het beheer van zogenoemde multi-cloud-omgevingen waarbij oplossingen van verschillende leveranciers worden gebruikt. Met het Cloudify-platform moeten klanten beschikken over een flexibel en schaalbare beheeromgeving.

KPN is klant

KPN is zelf klant van Cloudify. Het Israëlische bedrijf levert de ict- en telecomaanbieder een opensourceoplossing voor het beheer van complexe virtuele netwerkomgevingen.  

Volgens Herman Kienhuis, managing director KPN Ventures, gaat het zelfs om 'een van de flexibelste opensourceplatformen voor cloud-orchestratie die er op de markt zijn'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij KPN

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-17T11:12:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.