Microsoft kiest TomTom voor kaarten in clouddiensten

Navigiatiedienstverlener TomTom en softwaregigant Microsoft breiden hun partnerschap uit. Concreet houdt dit in dat TomTom zijn kaarten en verkeersinformatie toevoegt aan diverse clouddiensten van Microsoft. Hert gaat om locatiedata voor Microsoft Azure en Bing Maps. Andersom is Micosoft Azure benoemd tot voorkeursprovider voor de cloud bij TomTom.

Volgens Tara Prakriya, die bij Microsoft verantwoordelijk is voor de partnerprogramma's Azure Maps en Connected Vehicles is de samenwerking met TomTom anders van opzet dan wat Microsoft eerder op het gebied van kaarten heeft gedaan. 

'Dat TomTom zijn diensten host in de Azure-cloud, betekent dat ze hun kaartgegevens met zich meebrengen. Het produceren van kaarten in Azure vermindert de vertraging voor klantenapplicaties en zorgt ervoor dat we de meest recente data aan kunnen bieden via Azure Maps', aldus Prakriya.

Volgens Microsoft hebben Azure-klanten uit alle sectoren hebben er uiteindelijk baat bij wanneer hun geospatiale data en analyses, TomTom-data en Azure Maps-diensten allemaal samen in dezelfde cloud draaien.

Bing, Cortana en Windows

Anders Truelsen, managing director van TomTom Enterprise is trots op de relatie die ze met Microsoft hebben opgebouwd om Microsoft Azure-klanten toegang te bieden tot locatiebewuste applicaties. 'We zijn verheugd dat we zijn gekozen als de voorkeursleverancier van locatiegegevens voor het in kaart brengen van alle Microsoft-diensten, waaronder Bing, Cortana en Windows.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-05T09:26:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.