Axxerion, Plandatis en MCS gaan verder als Spacewell

Axxerion, een leverancier uit Heteren van cloudsoftware voor facility management en commercieel vastgoed, werd vorige maand voor 75 miljoen overgenomen door de Belgische branchegenoot MCS Solutions, onderdeel van het Duitse Nemetschek. Deze moedermaatschappij uit München heeft nu besloten om Axxerion en dochteronderneming Plandatis (O-Prognose) én MCS Solutions samen te bundelen tot een nieuw bedrijf: Spacewell.

'Door de overname van Axxerion en de groei van ons aanbod voelden we de behoefte om een nieuwe, meer algemene segmentnaam te creëren', zegt Koen Matthijs, algemeen directeur van voorheen MCS Solutions en nu Spacewell in een persbericht. 'Het wordt het overkoepelende merk binnen het beheersegment van Nemetschek Group.' Het Duitse bedrijf levert allerhande software voor de gebouwbeheersector, variërend van fm- en vastgoedbeheer-tools tot BIM-oplossingen in de ontwerp- en constructiesegmenten.

Spacewell biedt daarbij werkplekbeheer-, vastgoed- en gebouwbeheersoftware, business analytics en internet of things-toepassingen ('smart building') van MCS, software voor vastgoed- en facility management van Axxerion en software voor langetermijnonderhoud van O-Prognose. Bij Spacewell werken driehonderd man in tien vestigingen; het hoofdkantoor staat in Antwerpen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-14T21:46:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.