Doorstart voor failliet Nerdalize

Financiering finance geld

Nerdalize krijgt een tweede kans. Het Haagse bedrijf dat restwarmte van cloudservers inzet om huizen te verwarmen, ging eind 2018 failliet, maar gaat doorstarten. Met dank aan investeringsmaatschappij Catena. Dit meldt de curator aan RTL Z.

Nerdalize werd opgericht in 2013 en wist met diverse crowdfundingacties bijna twee miljoen euro op te halen. Energieleverancier Eneco zag er ook brood in en investeerde in het jonge bedrijf.

Ondanks enthousiaste reacties uit de markt, stapelde de onderneming verlies op verlies. 2017 werd afgesloten met een verlies van bijna negenhonderdduizend euro, terwijl het bedrijf vanaf 2019 leningen zou moeten aflossen of omruilen. Investeerders noch aandeelhouders durfden het aan om nieuw kapitaal in te leggen, met het bankroet tot gevolg.

Behoud van personeel

Curator Annemiek te Kiefte meldt aan nieuwssite RTL Z dat op dinsdag 26 februari 2019 een akkoord is bereikt over een doorstart. Daarbij wordt een deel van het personeel behouden. Vlak voor het faillissement werkten twintig mensen bij Nerdalize.

De Transition Finance Group financiert de doorstart, zegt Te Kiefte. Dit is een dochterbedrijf van investeringsmaatschappij Catena uit Amsterdam. Volgens de curator waren er meer gegadigden. Ze vertelt dat deelnemers aan de crowdfunding waarschijnlijk weinig van hun inleg zullen terugzien. Andere partijen hebben voorrang, zoals de curator, de belastingdienst en het UWV.

Computable wacht nog op een reactie van een van de co-founders van Nerdalize.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-27T16:07:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.