Zorgleverancier Nexus brengt epd naar Oracle-cloud

Nexus Nederland, leverancier van een elektronisch patiëntendossier, brengt zijn software naar de Oracle-cloud. Dit vormt voor het bedrijf uit Nieuwegein naar eigen zeggen het startschot voor het aanbieden van clouddiensten.

De eerste migratie betreft software voor GGZ-instellingen. Gefaseerd worden alle oplossingen binnen deze sector beschikbaar gemaakt in de cloud. Vooralsnog concentreert de migratie zich enkel op de GGZ-markt.

Abonnementsmodel

"Naast ontzorging en besparing op zaken als beheer en support, rekent men enkel af voor het daadwerkelijk gebruik."

Door het beschikbaar maken van clouddiensten via een partner als Oracle wil Nexus naar eigen zeggen de veiligheid en betrouwbaarheid van zijn oplossingen garanderen. ‘Door veilig meerdere facetten van een oplossing op een enkel stukje hardware te hosten, is Nexus in staat om de kosten van de oplossing te verlagen', aldus het van oorsprong Duitse bedrijf.

Financieel directeur Fred Hiddinga geeft aan dat Nexcus volop voor een abonnementsmodel gaat. ‘Naast ontzorging en besparing op zaken als beheer en support, rekent men enkel af voor het daadwerkelijk gebruik. Dit betekent voor klanten een eind aan prijzige hardware en het voorfinancieren van overcapaciteit.’

Nexus

Nexus is een leverancier van epd- en informatiesystemen voor ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Het Duitse bedrijf is in Nederland gevestigd in Nieuwegein.

Nexus Nederland was jarenlang actief onder de naam McKesson Nederland om daarna herdoopt te worden in Qucare. In 2014 werd Qucare overgenomen door de Amerikaanse investeringsmaatschappij Symphony Technology Group. Die verkocht het bedrijf begin 2015 door aan de Duitse zorgautomatiseerder Nexus AG.

Bezoek Zorg & ICT

Nexus is exposant op Zorg & ICT 2019. Deze vakbeurs vindt plaats in Jaarbeurs Utrecht van 12 tot en met 14 maart 2019. Naast de vele exposanten vindt u op de beursvloer ook theaters waar sprekers u op de hoogte brengen van actuele onderwerpen. Bekijk het seminarprogramma en de lijst van exposanten. 

Registreer hier voor een gratis ticket.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-05T09:59:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.