Cyclomedia stapt in Amerikaans 3D-avontuur

Het Zaltbommelse Cyclomedia, aanbieder en verwerker van data en digitale panoramafoto's van de openbare ruimte, neemt Floating Point FX uit de VS over. Het bedrijf verwerft zo aanvullende technologie op het gebied van 3D-visualisaties en vergroot zijn aanwezigheid in Amerika.

Floating Point FX biedt onder meer clouddiensten voor datavisualisatie en data-analyse. Organisaties actief in de openbare ruimte, kunnen eigen data importeren, verrijken, verwerken en visueel inzichtelijk maken vanuit een browser. Het bedrijf levert ook 3D-scans op basis van Lidar-technologie. Deze techniek gebruikt pulserende lasers om een accuraat 3D-beeld van fysieke ruimtes te krijgen.

De producten en diensten van Floating Point FX zijn een handige aanvulling op het portfolio van Cyclomedia. Dit Nederlandse bedrijf is specialist in het fotografisch en geometrisch vastleggen van fysieke infrastructuur en omgevingen op straatniveau. De database hiervan is als webdienst beschikbaar voor zakelijke gebruikers.

Klanten

Onder de klanten van Cyclomedia bevinden zich infrabedrijven, verzekeraars, nutsbedrijven, vastgoedbedrijven en transportondernemingen. Ook de (semi-)overheid is klant, zoals het Kadaster, gemeenten, provincies en hulpdiensten. Het bedrijf werd opgericht in 1980. Er werken ongeveer tweehonderd mensen, verspreid over vestigingen in Nederland, Duitsland en de VS.

De Amerikaanse overname door Cyclomedia volgt na een grote investering door het Britse fonds Volpi Capital, afgelopen augustus. De Britten waren gecharmeerd van de ambities die het bedrijf koestert voor expansie in buitenland en voor nieuwe toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-08T15:37:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.