Erik Wiechers volgt Ronald Schaap op bij PQR

Erik Wiechers

Erik Wiechers

Ict-dienstverlener PQR heeft in Erik Wiechers een nieuwe algemeen directeur gevonden. Hij volgt per 1 april Ronald Schaap als ceo op, nadat deze halverwege 2018 al zijn vertrek had aangekondigd. In zijn nieuwe rol is Wiechers verantwoordelijk voor de strategie van de organisatie en het welzijn van zowel de klanten als collega’s die werkzaam zijn vanuit kantoren in De Meern en Amsterdam.

Wiechers komt over van DTG waar hij de afgelopen twee jaar de leiding had. DTG helpt mkb-bedrijven succesvol te zijn in hun digitale strategie. Daarvoor was hij senior vicepresident bij Ziggo, tijdelijke landendirecteur voor de grootzakelijke markt in Nederland bij Alcatel, general manager Benelux bij BT Global Services en bekleedde hij managementfuncties bij GE, CSC en EDS.

Ronald Schaap

Vertrekkend ceo Ronald Schaap

Ronald Schaap, die in 2001 begon bij PQR, maakt dus plaats voor Erik Wiechers. Zijn vertrek kondigde hij juli 2018 al aan. Schaap wilde ruimte maken voor een nieuwe directeur die verantwoordelijk wordt voor de volgende groeifase van de it-dienstverlener uit De Meern. ‘Tijdens nieuwe fases in een bedrijf is het belangrijk dat je een leider hebt die nog minimaal tien jaar mee kan’, zei Schaap vorig jaar.

Het wordt daarom Wiechers’ taak om het bedrijf dat er nu staat verder uit te bouwen in nieuwe markten en met nieuwe proposities Daarnaast wordt van hem verwacht een actieve bijdrage te leveren aan de digitale transformatie bij klanten.

'Ik zie uit naar de uitdagende taak die ik op me ga nemen’, aldus Wiechers. ‘PQR is een prachtig bedrijf dat zijn sporen ruimschoots heeft verdiend.’ Een van de eerste zaken die Wiechers op zijn bordje krijgt, is de officiële lancering van SpaceHub op 4 april aanstaande. Dit is het nieuwe hybrid cloud-aanbod van PQR.

Lange zoektocht

De zoektocht naar een nieuwe ceo bij PQR heeft driekwart jaar geduurd. De raad van commissarissen heeft hiervoor bewust de tijd genomen, aldus voorzitter Robert Pijselman. ‘Een goede samenstelling van het managementteam is essentieel voor succes. We hebben de afgelopen periode dan ook naar de ideale kandidaat voor de rol van ceo van PQR. Wiechers is een ervaren manager in voor ons relevante sectoren. Hij heeft een duidelijke langetermijnvisie voor de onderneming en is iemand die ook aandacht besteedt aan de softe factoren binnen een organisatie.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-26T09:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.