ONVZ wil met Solvinity naar de publieke cloud

ONVZ en Solvinity hebben hun uitbestedingsovereenkomst met drie jaar verlengd. In het kader daarvan onderzoekt de zorgverzekeraar samen met de Amsterdamse it-dienstverlener de mogelijkheden om op grote schaal over te stappen naar de publieke cloud.

In februari 2016 besteedde de zorgverzekeraar de it-omgeving uit aan Solvinity, waarbij ook zes datacentermedewerkers de overstap naar het it-bedrijf maakten. De reikwijdte van de nieuwe samenwerking blijft min of meer ongewijzigd. Solvinity is verantwoordelijk voor de it-infrastructuur en het netwerk, ONVZ heeft de regie over de it. De zorgverzekeraar zegt 'zeer tevreden' te zijn over de prestaties van de it-dienstverlener, met name op het gebied van de stabiliteit van de it, de privacy en de dataveiligheid.   

Wel onderzoekt ONVZ samen met de it-dienstverlener de mogelijkheden van de publieke cloud. De zorgverzekeraar maakt al gebruik van de private cloud van Solvinity maar wil in de komende jaren een aantal applicaties en platformen naar de publieke cloud te brengen.

De jaaromzet van Solvinity bedroeg 43 miljoen euro in 2017. Er zijn ruim 250 werknemers werkzaam in Nederland.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-26T13:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.