Lancom en Ecotel bouwen grootste wan van Europa

Duitsland

Lancom Systems en Ecotel bouwen samen een van de grootste wide area networks (wan) van Europa. Bijna 8.800 bedrijfslocaties, verspreid over heel Duitsland, zijn straks verbonden via een geavanceerd virtual private network.

Lancom Systems, de Duitse fabrikant van netwerkapparatuur, en het in Düsseldorf gevestigde ict-bedrijf Ecotel zijn een uitgebreide samenwerking aangegaan om een van de grootste wan’s van Europa op basis van software defined networking (sdn) in te richten. De niet nader genoemde klant wil zijn bijna 8.800 bedrijfslocaties in Duitsland veilig verbinden via een geavanceerd virtual private network (vpn). Ecotel draagt zorg voor de implementatie, migratie, uitrol en het onderhoud, Lancom fungeert als technologiepartner en levert de hardware-infrastructuur. Het gaat over IPsec-vpn-routers en een cloud-gebaseerd platform voor centrale en geautomatiseerde bewaking en beheer van de complete netwerkarchitectuur. Het nieuwe sd-wan dient ter vervanging van het eerder door de klant gebruikte multi-protocol label switching (mpls)-vpn.

Alle gegevens die worden overgedragen tussen de bedrijfslocaties en het hoofdkantoor van de klant worden met behulp van in Duitsland vervaardigde technologie versleuteld, gerouteerd en dag en nacht gemonitord. Het centrale beheer- en bewakingsplatform, de Lancom Management Cloud, wordt door Ecotel als private cloud-instance gehost in datacenters in Frankfurt am Main en Düsseldorf. Hier zijn de virtuele routers geïnstalleerd die de IPsec-vpn-tunnels van de externe locaties samenbrengen.

Tegelijkertijd met de inrichting van het sd-wan zal Ecotel de nog aanwezige isdn-aansluitingen op individuele bedrijfslocaties omzetten in volledig ip-gebaseerde spraakoplossingen. Daartoe maakt het gebruik van IP Centrex-oplossing (een virtuele telefooncentrale). De uitrol moet binnen zes maanden tijd afgerond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-03-29T11:32:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.