Devoteam laat oog vallen op G-company en Avalon

Deal handen schudden overname

Devoteam wil G-company overnemen. Dit is een Utrechtse specialist op het gebied van Google en Salesforce-cloudoplossingen. De Franse it-dienstverlener kondigt verder aan de Zweedse Google Cloud-specialist Avalon Solutions te hebben gekocht.

Devoteam, dat zeven jaar geleden een strategische samenwerking met Google voor clouddiensten sloot, wil met de twee overnames zijn positie op het gebied van Google Cloud in Europa verstreken.

De onderhandelingen met G-company zijn in een eindstadium beland, laat het bedrijf weten. G-company is Google Premier partner in de Benelux en heeft kantoren in Utrecht en Mechelen. Er werken circa zestig man, die ongeveer 750 klanten bedienen. De omzet lag vorig jaar op 16,5 miljoen euro.

Devoteam neemt 87,5 procent van de aandelen in Avalon Solutions over. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Stockholm, heeft 45 man dienst, bedient zo'n vierhonderd klanten in Scandinavië en Sweden, boekte in 2018 een omzet van 14,2 miljoen euro.

Het Franse it-concern is actief in achttien landen, verspreid over Europa en het Midden-Oosten. De onderneming heeft 6700 mensen in dienst en boekte 652 miljoen euro omzet in 2018.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-08T15:14:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.