PQR lijft draas-specialist 5W in

Bedrijf komt ook met nieuw iaas-platform SpaceHub

Datasecurity- en disaster-recovery-as-a-service (draas)-specialist 5W uit Houten wordt onderdeel van it-dienstverlener PQR uit de Meern. Het bedrijf gaat voorlopig verder als 5W a PQR company. PQR kan naar eigen zeggen nu klanten voorzien van end-to-end it-oplossingen, inclusief producten, advies, implementatie en beheer op het gebied van cloud, end user computing en security en data recovery.

‘Veel van onze klanten hebben behoefte aan bredere dienstverlening op het gebied van databeveiliging, disaster recovery, mobile device- en datamanagement. Dit kan PQR nu invullen dankzij de jarenlange expertise die 5W op dit gebied heeft opgebouwd. Dit geldt zeker ook voor de kennis over managed services zoals disaster-recovery-as-a-service (draas) en back-up-as-a-service (baas). Nieuwe en bestaande klanten van PQR kunnen per direct van deze diensten gebruik gaan maken’ aldus Marco Lesmeister, commercieel directeur bij PQR.

5W ziet de stap als een mogelijkheid om een grotere klantengroep te bereiken. ‘De nieuwe PQR-organisatie die ontstaat heeft een veel groter bereik waardoor we aanzienlijk zullen versnellen in onze groei', aldus coo Ferdi Koperdraad van 5W. 

Nieuw IaaS-platform

Het SpaceHub-team van PQR v.l.n.r.: Ruud Verdonck, Ronald de Jong, Ilco Zeggelaar, Herco van Brug, Sheau Pei Chong, Marijke Kasius, Patrick van den Born en Christian Scheel

Een week voordat de overname bekend werd, kwam PQR ook met een nieuw iaas-platform genaamd SpaceHub. Marijke Kasius, operationeel PQR, daarover: ‘We bieden met ons nieuwe iaas-platform een hybride cloud-oplossing. Het hybride is uiteraard niet nieuw, het ‘hub’-gedeelte wel. Dit is het modulair opgebouwde gedeelte van de cloud-oplossing. Hierbij kunnen klanten Citrix Workspace, Microsoft desktop-as-a-service en nog veel meer modules afnemen. Wij maken een selectie voor bedrijven en bieden deze aan op het platform. PQR is hierbij de centrale factor bij het verbinden van de technologie, de manieren waarop wij de applicaties met elkaar in relatie brengen. De productselectie is volgend jaar waarschijnlijk anders, we willen zo actueel mogelijk zijn. Het is voor bedrijven daarom veel aantrekkelijker om te investeren in het platform dan te investering in een apart product.’ 

SpaceHub verzorgt volgens PQR de volledige werkomgeving en helpt organisaties bij het opstellen en uitvoeren van hun it-strategie. 'Daarnaast biedt het managed services-aspect van SpaceHub constante monitoring en rapportages, waardoor de klant beter inzicht krijgt en proactief verbeteringen aan het platform worden doorgevoerd', aldus Kasius. PQR ontwikkelt SpaceHub met de producten van focuspartners, waaronder Microsoft, VMware, Citrix en HPE.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-10T09:00:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.