HPE sluit hybride-cloudsamenwerking met Nutanix

'Parterschap schaadt positie van HPE Simplivity niet'

Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Nutanix kondigen aan om samen een geïntegreerde hybride cloud-oplossing te leveren. Als onderdeel van deze overeenkomst stelt Nutanix zijn kanaalpartners in staat direct HPE-servers te verkopen in combinatie met Nutanix’ Enterprise Cloud OS-software. Volgens HPE staat de wereldwijde partnership niet op gespannen voet met de eigen hyperconverged infrastructuur-oplossing Simplivity.

De samenwerking is bedoeld om HPE Greenlake te versterken. Dit is een betaal-naar-gebruik-portfolio van HPE voor een efficiënte de inrichting van een hybride cloud. Dit 'everything-as-a-service'-concept bestaat uit een mix van eigen infrastructuurproducten en technologie (applicaties, diensten) van partners, zoals SAP, Haddoop, Cohesity, Veeam, Commvault, Amazon Web Services, Microsoft, Google, VMware, Red Hat en nu dan virtualisatiespecialist Nutanix. Die levert zijn Enterprise Cloud OS-software, inclusief de ingebouwde AHV-hypervisor, via HPE Greenlake.

Volgens beide partijen biedt het gecombineerde aanbod 'een volledig beheerde hybride cloudinfrastructuur, geleverd ‘as-a-service’ voor implementatie in een datacenter van een klant, of colocatie.'

De Nutanix Enterprise Cloud OS-software op HPE Greenlake en de geïntegreerde appliance die gebruikmaakt van Nutanix-software op HPE servers, worden in het derde kwartaal van 2019 verwacht. Kanaalpartners van Nutanix kunnen nu ook HPE-servers met Nutanix’ Enterprise Cloud OS-software als geïntegreerde appliance verkopen. Het betreft Proliant- en Apollo-servertechnologie van HPE.

Vlaggenschip

Begin 2017 kocht HPE netwerkvirtualisatiespecialist Simplivity voor 650 miljoen dollar. Op de vraag of de samenwerking met Nutanix niet een diskwalificatie betekent voor deze overname antwoordt een woordvoerder: 'HPE Simplivity blijft ons vlaggenschip voor hyperconverged infrastructure.'

Als voorbeeld van die strategische rol wijst hij op de recente aankondiging van Google Anthos, een open cloudplatform voor applicatiemanagement: HPE zorgt voor een koppeling met Simplivity. Ook is HPE Simplivity een belangrijk onderdeel van de 'composable-cloud'-strategie van HPE, aldus de zegsman.

Volgens hem is het doel van de samenwerking met Nutanix om de keuze voor de klant te verbreden via het HPE Greenlake-aanbod. Tot dit ecosysteem van partner- en HPE-portfolio-producten behoort ook HPE Simplivity.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-10T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.