Oracle en Tech Data openen cloud-kenniscentrum

Opening

Oracle Nederland en partnerbedrijf Tech Data openen een test- en kenniscentrum voor cloudapplicaties. Dat zogenoemde Cloud Center of Excellence (CCoE) wordt gevestigd in de vestiging van Tech Data in Bodegraven. Op 14 mei 2019 is de officiële opening.

Het cloudcentrum moet een plek worden waar Oracle-klanten kunnen brainstormen, ontwerpen, nieuwe toepassingen uitvinden, proberen en verfijnen, meldt Oracle Nederland in een uitnodiging voor de opening. Geïnteresseerden kunnen zich nog inschrijven.

Volgens Oracle is dit het enige centrum in Nederland waar Oracle-technologie getest kan worden. Het bedrijf ziet veel bedrijven en organisaties de overstap maken naar een cloudgebaseerde ict- en applicatie-omgeving. Door kennis en ervaring op één plek samen te brengen hoopt het bedrijf samen met partner Tech Data klanten beter te kunnen ondersteunen in hun transitie naar de cloud. ‘Iedereen is welkom om samen met ons en Tech Data de cloud te ontdekken en samen de toekomst van cloudtechnologie en verdere innovaties vorm te geven’, aldus de ict-leverancier.

Oracle, dat van oorsprong bekend staat als database-leverancier, profileert zich steeds meer als aanbieder van clouddiensten. Computable sprak begin 2019 met Oracle Nederland-directeur Wilfred Scholman. In het interview: 'Oracle pakt licenties aan' vertelt hij dat Oracle steeds meer naar buiten treedt als leverancier van clouddiensten en zijn rol als innovatie-partner meer uitdraagt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-26T15:17:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.