Getronics biedt AWS-diensten via Brits HeleCloud

Ict-dienstverlener Getronics gaat een technische samenwerking aan met de Britse startup HeleCloud. Dat bedrijf helpt de ict-dienstverlener met het opzetten van ict-diensten op basis van Amazon Web Services (AWS). Die gaat Getronics aanbieden naast Microsoft-diensten.

In een persbericht over de samenwerking schrijft Getronics dat er een kenniscentrum (center of exellence) ontstaat waarin HeleCloud het ontwerp, de levering en het beheer van op AWS-gebaseerde, oplossingen op zich neemt voor klanten van Getronics.

HeleCloud is volgens Getronics één van de snelst groeiende start-ups van Groot-Brittannië. De samenwerking richt zich in eerste instantie op Europese klanten in de sectoren detailhandel, toerisme en transport, financiële diensten en gezondheidszorg.

Getronics: ‘Met HeleClouds technische kennis van en ervaring met AWS, maken beide bedrijven oplossingen die specifiek ontworpen zijn voor verticale sectoren. De oplossingen zullen technologisch advies, managed services en technologische opleidingen omvatten.

Microsoft Azure

Klanten worden via een stappenplan begeleid in hun migratie naar de cloud. De dienstverlening bestaat uit beveiliging en beheer van die clouddiensten, het monitoren van bedrijfscontinuïteit en rampherstel (disaster recovery). Ook diensten voor data-analyse, infrastructuur en technisch ontwerp behoren tot de aangeboden services.

Getronics voegt toe dat het bedrijf naast het aanbod van de AWS-diensten ook partner van Microsoft Azure. Door daarnaast AWS aan te bieden kunnen klanten inzetten op een multi-cloud-aanpak, is de gedachte. Getronics levert ook private en hybride cloud-oplossingen vanaf zijn eigen gehoste private cloudplatforms in negentien datacentra in Europa.

Getronics dat deels is opgegaan in KPN dat daarna activiteiten verkocht aan Aurelius is in 2017 eigendom geworden van de Braziliaanse-Amerikaanse investeerder Bottega InvestCo

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-04-30T11:58:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.