SAP komt met nieuwe intelligente clouddiensten

SAP

SAP brengt nieuwe intelligente clouddiensten en -oplossingen uit. Organisaties kunnen daarmee hun processen stroomlijnen en toewerken naar een intelligent enterprise-omgeving. SAP deed de aankondigingen tijdens Sapphire Now, het jaarlijkse SAP-congres.

Met de nieuwe SAP HANA Cloud Services hebben gebruikers één enkele gateway naar databases van elke omvang. Dit moet een antwoord bieden op de uitdagingen binnen gedistribueerde datalandschappen. De oplossing is geschikt voor het aanleggen van 'datalakes', zodat door SAP HANA beheerde dataverzamelingen onbeperkt in omvang kunnen groeien. Ook on-premise gebruikers van SAP HANA kunnen profiteren van de nieuwe clouddiensten, omdat ze flexibel capaciteit kunnen toevoegen als dat nodig is.

Tegelijk ontwikkelt SAP Cloud zich verder tot een platform om SAP-applicaties eenvoudig uit te breiden en te integreren. SAP HANA Cloud Services en SAP Cloud Platform bieden klanten toegang tot alle SAP- en externe applicatiegegevens. Dat vermindert dubbele gegevens en verschaft één enkel punt voor beveiliging en governance. Bovendien kunnen zo ook analytics- en machine learning-technieken op de bedrijfsprocessen worden losgelaten.

De eerste nieuwe oplossing die is ontwikkeld met behulp van SAP Cloud Services is SAP Data Warehouse Cloud, voor de opslag van heterogene data die zo altijd beschikbaar voor alle mogelijke gebruiksscenario's. Een tweede is documentenbeheer met OpenText, een dienst voor Document Management as a Service.

Op Sapphire Now kondigde SAP ook updates aan voor Leonardo, onder meer nieuwe diensten die processen automatiseren via softwarematige robots, een end-to-end lifecycle-oplossing voor data en machine learning en uitgebreide interoperabiliteit met Amazon Web Services-IoT.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-10T09:45:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.