Datacenter.com vergroot oppervlak in Amsterdam

De Amsterdamse locatie van Datacenter.com breidt zijn vloeroppervlak uit met bijna de helft. De aanbieder van co-locatie-datacenterdiensten krijgt er daardoor 1,5 MW capaciteit bij. Volgens het bedrijf is de uitbreiding nodig om te voldoen aan de groeiende behoefte bij de klanten. Vooral cloudaanbieders, grote ondernemingen, digitale media en gaming staan te popelen om extra colo-capaciteit.

Datacenter.com is uitbater van drie datacenterlocaties: in Amsterdam-Zuidoost, Dallas en Singapore. Het Amsterdamse center werd begin 2018 in bedrijf genomen en heeft momenteel een vloeroppervlak van 10.900 vierkante meter, waarvan vijfduizend voor co-locatie. Naar eigen zeggen was de huidige capaciteit een jaar na de ingebruikname al zo goed als uitverkocht.

Naar verwachting voltooit Datacenter.com de uitbreiding van zijn Amsterdamse locatie in de derde kwartaal van 2019. 

Verdere uitbreiding

Behalve de nu aangekondigde uitbreiding heeft het datacenter de mogelijkheid om in de toekomst nog eens twee hallen met een totale capaciteit van 10 MW bij te plaatsen. Ceo Jochem Steman vertrouwt erop dat de locatie daarmee alle groeiplannen van zijn klanten kan opvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-17T10:34:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.