Datacenter.com vergroot oppervlak in Amsterdam

De Amsterdamse locatie van Datacenter.com breidt zijn vloeroppervlak uit met bijna de helft. De aanbieder van co-locatie-datacenterdiensten krijgt er daardoor 1,5 MW capaciteit bij. Volgens het bedrijf is de uitbreiding nodig om te voldoen aan de groeiende behoefte bij de klanten. Vooral cloudaanbieders, grote ondernemingen, digitale media en gaming staan te popelen om extra colo-capaciteit.

Datacenter.com is uitbater van drie datacenterlocaties: in Amsterdam-Zuidoost, Dallas en Singapore. Het Amsterdamse center werd begin 2018 in bedrijf genomen en heeft momenteel een vloeroppervlak van 10.900 vierkante meter, waarvan vijfduizend voor co-locatie. Naar eigen zeggen was de huidige capaciteit een jaar na de ingebruikname al zo goed als uitverkocht.

Naar verwachting voltooit Datacenter.com de uitbreiding van zijn Amsterdamse locatie in de derde kwartaal van 2019. 

Verdere uitbreiding

Behalve de nu aangekondigde uitbreiding heeft het datacenter de mogelijkheid om in de toekomst nog eens twee hallen met een totale capaciteit van 10 MW bij te plaatsen. Ceo Jochem Steman vertrouwt erop dat de locatie daarmee alle groeiplannen van zijn klanten kan opvangen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-17T10:34:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.