KPN verkoopt co-locatiebedrijf NLDC aan DWS

KPN verkoopt zijn co-locatiebedrijf NLDC aan een fonds van het Duitse DWS die wereldwijd in infrastructuur investeert. Via deze verkoop wil KPN zijn operationele en financiële flexibiliteit vergroten. Er zijn geen financiële details bekend.

KPN hanteert een strategie waarin vereenvoudiging centraal staat en focust daarbij op zijn ict-diensten voor de zakelijke markt. De verkoop van zijn dochter NLDC past naar eigen zeggen binnen deze strategie.

Na de verkoop blijft KPN nog wel klant van het co-locatiebedrijf. Het telecombedrijf blijft namelijk zijn belangrijkste ict-diensten, waaronder security, cloudtelefonie, hybride cloudoplossingen, leveren vanuit de NLDC-datacenters.

De verkoop moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

NLDC

NLDC is sinds 2017 de nieuwe naam voor de onderneming waarin KPN zijn co-locatiedienstverlening heeft ondergebracht. In september 2016 maakte het ict-concern bekend zijn zes datacenters, die specifiek co-locatiediensten aanbieden, in een aparte onderneming te plaatsen. Het gaat om locaties in Aalsmeer, Almere, Eindhoven, Groningen, Oude Meer (Schiphol) en Rotterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Wat een gedonder weer: eerst die affaire met XS4All, Telfort etc. nu dan weer alle datahosting verkocht. Wat heb je in hemelsnaam nog voor zekerheden als je met KPN in zee gaat?
KPN is gewoon een handelshuis voor bedrijfsnamen. Ze kunnen niks zelf, kopen en verkopen te hooi en te gras bedrijven alsof het colbertjes zijn. Een duiventil van bedrijven!

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-05-20T09:18:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.