Oliver IT bouwt mét beddenbedrijf plansysteem in cloud

SAP-systeem Plan-R vervangt bij Swiss Sense handmatig plannen

vrachtwagen

Oliver IT lanceert in samenwerking met beddenbedrijf Swiss Sense begin juli een cloudapplicatie voor planning. Plan-R, zoals de SAP-applicatie is gedoopt, geeft bedrijven inzicht in de mogelijkheden die het digitaliseren van logistieke processen met zich meebrengt.

Oliver IT, de Bossche leverancier van op SAP-gerichte web- en cloudapplicaties voor de logistieke markt, kan bogen op jarenlange ervaring met de automatisering van logistieke projecten. In collaboratie met Swiss Sense heeft dat nu geresulteerd in de cloudapplicatie Plan-R.

De Udense beddenspecialist ontwikkelt en produceert boxsprings en matrassen. Met zo’n negenduizend leveringen per zes weken in Duitsland, Nederland en België, was er behoefte aan een oplossing die de efficiëntie verhoogd van het deels nog handmatig uitgevoerde logistieke proces. Met de recente ingebruikname van Plan-R worden ritten voortaan automatisch en op een effectieve wijze ingepland waardoor er op het aantal kilometers per klant wordt bespaard, de chauffeur minder lang onderweg is en de leverbetrouwbaarheid toeneemt.

Strakker plannen

‘Deze verbetering bespaart onze afdeling veel tijd bij het inplannen van een leverafspraak en biedt de klant meer flexibele keuzes. We zijn van een handmatig plansysteem overgegaan naar een vol automatisch digitaal plansysteem. Daardoor kunnen we strakker plannen en rijden we vier kilometer minder per order’, zegt Christian Voets, operations manager bij Swiss Sense.

Volgens Gerben Moerland van Oliver IT brengt de applicatie die voor Swiss Sense is ontwikkeld de wereld van logistieke planning samen met die van SAP. 'Wij vinden het belangrijk dat logistieke bedrijven en productiebedrijven met een logistiek proces geïnspireerd worden over wat automatisering aan bedrijfsbesparingen kan opleveren. Data en techniek kunnen complexe bedrijfsprocessen behoorlijk vereenvoudigen en de investering is vaak sneller terugverdiend dan men op voorhand beseft. Inzicht krijgen in hoe zo’n project loopt en wat Plan-R voor Swiss Sense betekent, kan dat duidelijk verhelderen.’

De officiële lancering van de Plan-R vindt 4 juli in het kantoor van Swiss Sense (Uden) plaats. Geïnteresseerde logistieke bedrijven kunnen langskomen om een kijkje in de keuken te nemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-14T13:46:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.