Leaseweb voltooit netwerkupgrade naar 100 Gbps

Hostingprovider Leaseweb heeft een grote netwerkupgrade afgerond. Het Amsterdamse datacenter AMS-01 van het bedrijf kan daardoor hosting van clouddiensten aanbieden met een snelheid van 100 Gbps. Daarmee voldoet de leverancier aan de vraag van klanten die extra bandbreedte nodig hebben.

In een persbericht over de upgrade meldt Leaseweb dat de uitbreiding is gebaseerd op een redundante rack-to-web netwerkarchitectuur. Ook is gekozen voor een benadering met twee leveranciers. Eén voor perifere en éen voor core-routers. Welke twee leveranciers het betreft, is niet bekendgemaakt. 

Leasweb: ‘In eerste instantie wordt het systeem aangesloten op 5 Tier 1 IP-backbones met meerdere 100 Gbps-poorten en op het eigen wereldwijde netwerk van Leaseweb, dat directe connectiviteit levert met meer dan achtduizend internetproviders via private en public peering.’

De gebruikte architectuur en technologie gaan de basis vormen van alle nieuwe datacenternetwerken en voor uitbreidingen van bestaande locaties. Met de uitbreiding naar hostingdiensten met 100 Gbps speelt het bedrijf onder meer in op de groeiende vraag naar diensten voor de mediabranche en de gamingindustrie.

Voorbereiding op toekomstige vraag

Bart van der Sloot, managing director voor de netwerkactiviteiten van Leaseweb, voegt toe: ‘Met technologie voor 100 Gbps kunnen we bandbreedte leveren voor een concurrerende prijs, dus we hebben een nieuwe generatie met rack-switches, aggregatie-switches en routers. In eerste instantie zijn hiermee redundante uplinks met 100 Gbps mogelijk van klantenracks naar ons core-netwerk, maar het is ook een voorbereiding op het gebruik van servers met interfaces van 25 Gbps, 40 Gbps of 100 Gbps.'

Hij benadrukt dat hiervoor op dit moment nog geen sterke vraag op de markt is, maar Leaseweb er toch op voorbereid wil zijn. 'De netwerkuitbreiding ondersteunt alle functionaliteit van de bestaande netwerken, inclusief DDoS IP Protection, Private Networking en Floating IP's’, aldus Van der Sloot. 

Leaseweb beschikt over negentien datacenters in Europa, Azië, Australië en Noord-Amerika. Deze worden ondersteund door een wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van ruim 5,5 Tbps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T11:00:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.