Intermax brengt Emergis GGZ naar private cloud

Emergis, een van de grotere instellingen voor geestelijke gezondheidszorg in Nederland, brengt zijn volledige it onder bij hostingbedrijf Intermax uit Rotterdam. Uiteindelijk zijn meer dan vijftig locaties van Emergis aangesloten op Intermax. De waarde van het contract is niet bekendgemaakt.

Emergis wil niet communiceren welke partij voor Intermax de it verzorgde, enkel dat het een ‘regionale partij’ betreft. Bij de start van de transitie nam Intermax de bestaande it-omgeving over, waarna is gestart met de uitvoering van deelprojecten. De grootste uitdaging was het migreren van de werkplekomgeving, aangezien het werk bij een GGZ-instelling niet stil mag komen te liggen.

Extra capaciteit

"Door de capaciteit tijdelijk te vergroten, hebben we alle risico’s van de verhuizing kunnen wegnemen"

Ludo Baauw, algemeen directeur van Intermax, geeft aan dat zijn bedrijf de infrastructuur en het applicatielandschap heeft overgezet naar de HealthCloud van Intermax. Het overzetten van de werkplekomgeving was volgens hem een huzarenstuk. ‘De omgeving waar alle virtuele werkplekken op draaiden, moest worden verhuisd, maar het werk bij Emergis moest uiteraard doorgaan. We hebben daarom vooraf extra capaciteit van de Intermax HealthCloud geïntegreerd in de bestaande omgeving van Emergis. Met die tijdelijke overcapaciteit hebben we alle risico’s van de verhuizing kunnen wegnemen.’

De Intermax HealthCloud combineert volgens Baauw de flexibiliteit en snelheid van de public cloud met de veiligheid van een managed private-omgeving en is specifiek ontworpen voor zorginstellingen.

Intermax is onderdeel van de Intermax Group. Deze is opgericht in 1994 en bestaat uit Intermax Cloudsourcing, Bizway, Guardian360 en NFIR. Samen beheren ze cloud-infrastructuren en securitydiensten. In totaal werken er ruim honderd mensen bij het bedrijf. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-16T10:22:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.