Haagse opensourcebedrijf OlinData naar HeleCloud

Overname

HeleCloud neemt opensourcebedrijf OlinData over. Via de acquisitie wil de Britse Amazon Web Services (AWS)-dienstverlener zijn aanwezigheid in de Benelux versterken alsook een koppositie verwerven op de Europese markt van publieke-clouddiensten. Financiële details van de deal zijn niet bekendgemaakt.

HeleCloud gold vorig jaar nog als een startup, maar maakt als AWS-adviespartner een flinke groei door. Het bedrijf, actief vanuit Londen en Sofia (Bulgarije), met in totaal 73 werknemers, ontving in oktober 2018 een investering van 2,2 miljoen euro miljoen van investeringsmaatschappij BGF om zijn ontwikkelingsstrategie verder te versnellen. Tegen het einde van dit jaar verwacht het bedrijf het aantal van honderd werknemers voorbij te steken en een groei van meer dan tweehonderd procent te realiseren.

Die weg ernaartoe bereikt nu zijn voorlopige hoogtepunt met de overname van OlinData, een in Den Haag gevestigde opensourcespecialist dat actief is in meer dan twintig landen wereldwijd.

Ervaren

Topman van HeleCloud, Dob Todorov, wijst erop dat OlinData net als HeleCloud ervaren is in het helpen van klanten om via de AWS Cloud een succesvol bedrijf op te bouwen. ‘Door OlinData over te nemen, zijn we in staat om onze aanwezigheid in de Benelux te versterken en een plek in de Europese voorhoede van de cloudservices te veroveren.’

Ook Walter Heck, ceo OlinData, ziet heil in de overname. ‘Door onze expertise en portfolio's te combineren, kunnen OlinData en HeleCloud klanten een team bieden met kennis op het gebied van beveiliging en compliance, opensource, devops, geavanceerde analyses en procesmodellen, evenals AWS-gecertificeerde consultants en ingenieurs.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-02T17:14:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.