IBM brengt financiële publieke cloud in de lucht

Cloudinfrastructuur

IBM kondigt de eerste publieke cloud aan, speciaal ontwikkeld voor financiële dienstverleners. De Bank of America is de eerste die gebruik maakt van het platform en er applicaties en workloads op gaat hosten voor zijn zesenzestig miljoen klanten. Het platform is gebouwd op de IBM public cloud met Red Hat Open Shift-technologie en sectorkennis van de Amerikaanse bank.

Het nieuwe platform is volgens IBM de eerste cloudomgeving die voldoet aan de strikte wettelijke compliance-, beveiligings- en databeschermingsvereisten waaraan de financiële dienstensector moet voldoen. Dat is een grote stap vooruit omdat de reguliere cloudplatformen tot nu toe enkel geschikt waren voor de algemene infrastructuur en opslag, aldus Big Blue.

De samenwerking met IBM is voor Bank of America de volgende stap in zijn cloudreis. De bank heeft er zeven jaar voor uitgetrokken. Het IBM-onderdeel Promontory heeft de financiële instelling geadviseerd over het inregelen van de benodigde governance en compliance in de cloudomgeving.

Red Hat en Kubernetes

Het platform is gebouwd op de IBM public Cloud met Red Hat Open Shift-technologie waarbij ook Kubernetes-containers worden ingezet. In totaal zijn er bijna tweehonderd api-gedreven platform-as-a-service (paas)-diensten voor het bouwen of verder ontwikkelen van cloud-native apps. IBM stelt dat deze financiële cloud de voordelen en flexibiliteit van een public cloud biedt, maar 'in een veilige omgeving waar banken hun applicaties en workloads kunnen hosten en transacties kunnen aangaan met andere leveranciers die voldoen aan alle wettelijke vereisten'.

Het nieuws komt na de aankondiging van de financiële resultaten van IBM in het derde kwartaal, die een versnelde groei van de cloudomzet (+14 procent) naar twintig miljard dollar laten zien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-11-06T11:58:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.