Investeerder Capital A wil Open Line overnemen

deal handen schudden overeenkomst contract

Investeringsmaatschappij Capital A heeft aan de ACM (Autoriteit Consument Markt) toestemming gevraag om Open Line over te nemen. Dit bedrijf uit Maastricht is gespecialiseerd in het ontwerpen, realiseren en beheren van ict- infrastructuren en cloudoplossingen. Open Line is nu nog in handen van een andere investeerder: Nordian Capital.

Open Line is een Nederlandse ict-dienstverlener, met het hoofdkantoor in Maastricht en vestigingen in Landgraaf, Eindhoven, Capelle aan den IJssel en Amsterdam. Er werken 230 man. Het bedrijf verleent met name ict-diensten aan het mkb, de zorg, de lokale overheid en woningcorporaties. Afgelopen december werd het datacenter nog verkocht aan Engie.

De oprichters van het bedrijf kwamen van hardwarebedrijf CSS vandaan. Toen dat bedrijf plannen had om een dienstenorganisatie op te zetten, besloten zij CSS in 2002 te verlaten en dit zelf te doen.

In 2016 nam Nordian Capital het pakket aandelen over van de oorspronkelijke investeerders. Met de steun van deze investeerder is in de jaren daarna het verkoopapparaat versterkt alsook het clouddienstenportfolio.

Capital A wil nu als nieuwe investeerder de Open Line Holding overnemen. De ACM moet hier nog toestemming voor geven. Capital A is het verzelfstandigde participatiefonds van ABN Amro. Het fonds nam eerder dit jaar onderwijsautomatiseerder Kofschip Groep over. Andere investeringen uit de it-sector zijn onder andere eVision, Lyanthe, Merlin Technology, PCI Nederland, Smart IM en We Are You (dat in 2019 de webbureaus Estate Digital en Dearnova overnam).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-18T10:54:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.