Kubernetes-specialist Diamanti meldt zich in Europa

Detail van de Diamanti D20 Appliance

Het Amerikaanse Diamanti, specialist in cloud native- en containertechnologie, heeft een Europees kantoor in gebruik genomen aan de Amsterdamse Zuidas. Erikjan Franssen is aangesteld als directeur EMEA. Diamanti levert een platform waarmee klanten in korte tijd een volledige containerstack kunnen uitrollen op basis van Kubernetes of Docker.

Diamanti wil vanuit het kantoor in Amsterdam (Strawinskylaan 4117) voortbouwen op het project dat het uitvoert voor de Italiaanse grootbank Intesa Sanpaolo. Daar is in 2018 een digitaal transformatietraject van start gegaan met als doel drieduizend verouderde applicaties onder een monolithische architectuur om te zetten naar een moderne, veilige microservices architectuur, gebaseerd op opensource-Kubernetes-containertechnologie, draaiende op servers onder Red Hat OpenShift.

Het bedrijf claimt een holistisch platform (Spektra) aan te bieden met een geïntegreerde controle over data en processen in de containers vanaf de i/o-operatie van een enkelvoudige container tot aan meervoudige clusters in hybride omgevingen. Met Kubernetes ’on bare metal’ voorziet het bedrijf in orkestratiefunctionaliteit van containers rechtstreeks op de onderste laag (Linux) zonder de overhead van Virtual Machines.

Hardware

"Kubernetes 'on bare metal’ ontlast servers en versnelt I/O georiënteerde applicaties"

Daarnaast levert Diamanti de D20-appliance, gebaseerd op standaard Intel Xeon-processoren. Daarmee beweert het bedrijf dat zich binnen een kwartier een volledige containerstack laat uitrollen op basis van de opensource-oplossingen Kubernetes 1.12 of Docker 1.13. De appliance - hardware en software geïntegreerd in één doos - is toegesneden op omgevingen met intensieve i/o-afhandeling, waar een te zware cpu-belasting en de overhead van virtualisatie de prestaties dreigen te beïnvloeden, zoals machine learning, 5G/Edge-toepassingen en het draaien van applicaties als Elastic, Splunk en Kafka.

Volgens Erikjan Franssen, de kersverse baas van Diamanti EMEA, zijn veel Europese it-organisaties bezig met containertechnologie, en dan vooral Kubernetes, maar is het uitrollen van deze op opensource- technologie gebaseerde applicaties complex vanwege de privacyrichtlijnen en regelgeving rondom datagebruik. Veel bedrijven willen Kubernetes ook in hun lokale omgeving toepassen met alle binnen de organisaties geldende eisen ten aanzien van beveiliging en beschikbaarheid.

Franssen: 'Met ons geïntegreerde platform, gericht op on-premise en public cloud-omgevingen, bieden wij infrastructuurarchitecten, it-managers en applicatiebeheerders prestaties, eenvoud, beveiliging en bedrijfsgerichte functies voor het snel operationeel in gebruik nemen van cloud native-applicaties.' Het hoofd EMEA was voor zijn aanstelling bij Diamanti in soortgelijke internationale managementfuncties werkzaam bij Micro Focus en de softwaredivisie van HPE.

Diamanti

Diamanti is opgericht met de financiële ondersteuning van de investeringsmaatschappijen ClearSky, CRV, Engineering Capital, Goldman Sachs, GSR Ventures, Northgate Capital, Threshold Ventures (voorheen DFJ Venture), en Translink Capital. De onderneming heeft een hoofdkantoor in San Jose, Californië.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-25T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.