Fractie van bedrijven haalt alles uit cloud computing

Cloudeducatie

Slechts vijf procent van alle ondernemingen profiteert volledig van alle voordelen die cloud computing met zich meebrengt. Dat blijkt uit onderzoek van Dell en Intel. Daarvoor werden 1.250 it-beslissers ondervraagd bij publieke en private organisaties.

Het rapport is geschreven door de Enterprise Strategy Group in opdracht van Dell Technologies en Intel. De onderzoeksuitkomsten zijn alarmerend aangezien bijna twee derde (64%) van de organisaties hun uitgaven voor public cloud-diensten in 2019 flink heeft verhoogd in vergelijking met het jaar daarvoor. Slechts een klein percentage echter beheert adequaat haar cloud-diensten waardoor inspanningen en geld verloren gaan.

Hoewel een groeiend aantal organisaties workloads bij public cloud providers onderbrengt, blijkt bijvoorbeeld dat ze ook hun on-premises-infrastructuur doorontwikkelen. Dat moet een flexibele aanpak garanderen voor het consumeren van infrastructuur, net als in de public cloud. Maar daarmee ligt ook fragmentatie op de loer en organisaties komen zo terecht in steeds complexere multi-cloud-omgevingen. Wereldwijd zegt bijna driekwart van de organisaties dat de inzet van public cloud of meerdere cloud-diensten naast de on-premises-infrastructuur meer complexiteit heeft toegevoegd aan hun it-operations.

Waarde

Het is dan ook geen verrassing dat alle organisaties die meededen aan het onderzoek waarde zien in een vereenvoudigd beheer. Bijna zeven van de tien it-beslissers voorzien meer consistentie in cloudmanagement om de algemene kosten te verlagen. Ze zijn het er ook over eens dat consistentie in cloudmanagement een positieve impact kan hebben op de ervaringen van ontwikkelaars. Liefst 96 procent zegt dat het zo eenvoudiger is voor ontwikkelaars om code in productie te krijgen. Iets meer dan de helft (56 procent) verwacht dat dit vervolgens op dagelijkse basis kan gebeuren. Organisaties verwachten ook een daling van gemiddeld dertig procent van het aantal security-lekken, uitval van applicaties en andere zaken die invloed hebben op de data in hun public clouds.

Bij het kleine aantal organisaties met consistent cloudmanagement zijn de voordelen van die aanpak vaak groter dan de verwachtingen. Negen op tien it-beslissers zien daar toegenomen efficiëntie en vereenvoudigde operaties, 87 procent spreekt van een versnelling in de time-to-market en 81 procent ondervindt een toename in innovatiekracht. Verder kon 77 procent de ontwikkelcyclus van applicaties en was 74 procent in staat snel technologie zoals artificial intelligence en machine learning te adopteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-29T10:42:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.