Slagen grote cloudtransformaties in 2020 wel?

Onderzoek van Computable en Binx.io

Cloudonderzoek

Ict-vaktitel Computable wil inzichtelijk maken op welke manier organisaties in de Benelux cloudtechnologie inzetten om zo de cloud-adoptietrends vast te stellen. Dit doet de vaktitel voor het derde achtereenvolgende jaar in de vorm van The Cloud Survey. Dit onderzoek wordt gehouden in samenwerking met Binx.io, onderdeel van de Xebia Groep, en sluit medio juni 2020.

Uit de onderzoeken van de afgelopen jaren kwam naar voren dat er maar weinig organisaties zijn die nog niets doen met cloudtechnologie. Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform vormden de grootste cloudplatformen. Verder bleek dat kennisontwikkeling essentieel is om grote cloudtransformaties daadwerkelijk te realiseren.

Concurrentievoordeel

"Grote organisaties vinden het lastig om de principes van cloudtechnologie goed toe te passen"

Uit The Cloud Survey van de afgelopen jaren bleek verder dat organisaties overtuigd zijn van het concurrentievoordeel dat cloudtechnologie oplevert. Belangrijkste redenen hiervoor waren de mogelijkheden om flexibeler te opereren, kosten te besparen en de innovatiekracht te vergroten.

Grote organisaties gaven aan het lastig te vinden om de principes van cloudtechnologie goed toe te passen. Cloudtransformaties komen vaak niet van de grond door weerstand vanuit de organisatie en/of het gebrek aan ervaren it’ers die het goede voorbeeld geven.

Onderzoek 2020

Is het organisaties gelukt om in het afgelopen jaar cloudtransformaties te realiseren? Wat zijn de succesfactoren om alles uit de cloud te halen? En is machine learning definitief doorgebroken als grote cloudtrend? Die vragen willen Computable en Binx.io beantwoorden via The Cloud Survey.

Deel jouw ervaringen en ontvang het rapport.

Deelnemers maken verder kans op de boeken ‘DevOps voor managers’, ‘Building serverless applications on cloud run’ of een Lego-pakket van het Internationaal ruimtestation ISS. Deelname aan The Cloud Survey is tot medio juni 2020 mogelijk.

Cloud Trends Survey 2020

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-30T09:18:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.