Postex helpt Klaverblad met digi-polis en iDEAL

Contract ondertekenen

Klaverblad Verzekeringen wil voor de zomer van 2020 live gaan met het aanbieden van digitale polissen en online betalen via iDeal. De verzekeraar werkt samen met Postex, aanbieder van een cloudplatform voor het automatiseren van klantcommunicatie, om dat doel te bereiken.

Dat melden de bedrijven in een gezamenlijk persbericht. Partner en verkoopdirecteur van Postex, Hans de Wit, vertelt dat de overeenkomst met Klaverblad een belangrijke mijlpaal is voor de snelgroeiende van oorsprong Amsterdamse techontwikkelaar. ‘Postex leverde al diensten aan kleinere verzekeraars. Met deze overeenkomst halen we een landelijke verzekeraar als klant binnen’, vertelt hij aan Computable. De Wit hoopt dat dit de markt opent richting andere grote verzekeringsklanten in de Nederlandse markt, zoals De Goudse en Allianz. 

Klaverblad Verzekeringen trok eerst verschillende referenties van Postex na en ontving daarbij positieve reacties, meldt manager acceptatie van Klaverblad, Vera van Putten. Ze zegt onder de indruk te zijn van de mogelijkheden die het platform biedt.

De samenwerking met Postex valt samen met het project ‘Vernieuwing betalingsverkeer & digitale polisbladen’ dat de verzekeraar momenteel doorloopt. Van Putten: ‘De mogelijkheid om eigentijdse betaalmethoden zoals iDeal aan te kunnen bieden en polissen veilig én digitaal te kunnen versturen, sluit aan bij de wensen van onze klanten en bij een duurzame manier van ondernemen.’

Digitalisering van post

Volgens De Wit kijken verzekeraars die veel apps en software in eigen huis ontwikkelen steeds vaker naar applicatieplatformen van externe leveranciers. Postex richt zich naast verzekeraars ook op overheden en woningcorporaties en hoopt de ervaring die het in de sectoren heeft opgedaan ook in te zetten om de poststromen binnen Klaverblad te digitaliseren.

Klaverblad en Postex

Klaverblad Verzekeringen, is een zelfstandige, middelgrote verzekeraar die zich richt op particulieren, zzp’ers, mkb en agrariërs.

Postex behaalde in 2019 de tiende plaats in de Technology Fast 50-lijst van Deloitte. Dat is een overzicht van de snelstgroeiende techbedrijven van Nederland. Het bedrijf is net verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor in Gouda dat de oude vestigingen in Amsterdam en Gouda vervangt.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Klaverblad, klaar voor de overname door een andere verzekeraar op het overnamepad

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-30T14:53:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.