Minder omzet en minder winst voor NetApp

Kassa

Opslag- en cloudspecialist NetApp heeft zijn gebroken boekjaar afgesloten met minder omzet en minder winst. Ook voor dit jaar verwacht het bedrijf moeilijke tijden.

NetApp sloot zijn boekjaar af met een omzet van 5,41 miljard dollar, dat is twaalf procent minder dan vorig jaar. De nettowinst tikte af op 819 miljoen dollar, een jaar eerder was nog 1,12 miljard dollar.

‘Tijdens deze ongekende situatie lag onze prioriteit bij ondersteunen van onze werknemers, klanten, partners en gemeenschappen’, zegt ceo George Kurian. ‘Ondanks de uitdagende omstandigheden, haalden we in het vierde kwartaal een solide brutomarge, cashflow en operationele opbrengst.’

De topman wees ook op de groei van de cloudafdeling van NetApp en stelt dat het bedrijfsmodel van NetApp sterk genoeg is om de strategie van het bedrijf onveranderd door te voeren. ‘Hoewel we niet kunnen voorspellen wanneer de wereld weer normaal zal worden, is het blijvende belang van (data)gegevens duidelijk. We zijn ervan overtuigd dat de vraag naar onze producten en diensten groot zal zijn als we uit deze crisis komen.’

Toch verwacht NetApp zeker de komende maanden nog economische tegenwind. Voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2020-2021 gaat het bedrijf uit van een winst per aandeel van 18 tot 26 dollarcent. Vorig jaar was dat 42 cent per aandeel. De omzet zou tussen de 1,09 en 1,24 miljard dollar moeten liggen. Dat was vorig jaar 1,24 miljard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-04T16:09:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.