Provide SME neemt Informatel over

De Utrechtse ict-dienstverlener Provide SME (technische infrastructuren en managed services) neemt automatiseerder Informatel uit Wateringen over. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

Beide bedrijven bieden een totaalpakket met beheer en onderhoud. Provide-topman Mike Dawud wil zijn bedrijf, dat ruim 15 miljoen euro omzet draait, laten uitgroeien tot een landelijke it-dienstverlener voor het mkb. Plan is om mede door nieuwe overnames verder te expanderen en een veelzijdig pakket aan diensten te leveren.

Door de overname van Informatel groeit het aantal vestigingen naar drie. De schaalvergroting betekent dat Informatel meer complexe it-opdrachten kan uitvoeren. Operationeel directeur Wirendra Ramdjielal treedt toe tot het bestuur van Provide. Hij gaat ook het operationeel management doen.

Provide SME levert advies, zakelijke verbindingen, public en private cloud diensten, voip, netwerk-en securityoplossingen aan het mkb. De onderneming is actief in meerdere Europese landen. Men bedient klanten in verschillende sectoren, waaronder financiële dienstverlening, industrie, telecom, groothandel en overheid.

In 2018 nam Provide al BBforce en Flexcre8 over, beiden gespecialiseerd in telecommunicatie in combinatie met it-diensten. Vijf jaar geleden stootte Provide zijn activiteiten op het gebied van Nagios af aan Unacle, een onderdeel van zakelijk dienstverlener Conclusion. Provide leverde de open source monitoringtool van Nagios. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-24T10:52:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.