Visma neemt boekhoudplatform Yuki over

De Noorse softwaregroep Visma neemt het all-in-one-boekhoudplatform Yuki over. Dit is Visma’s derde strategische overname in korte tijd in de markt voor accountancysoftware. Recent werden Visionplanner en Nmbrs overgenomen. De uit Noorwegen afkomstige softwaregroep claimt nu het meest uitgebreide cloud-ecosysteem voor accountants te hebben.

Visma doet geen mededelingen over de overnamesom. De aandelen worden gekocht van de huidige eigenaren Arco van Nieuwland en Lucas Brentjens.

Yuki is in 2007 opgericht door Sebastian Toet en genoemde Van Nieuwland en Brentjens, die daarvoor aan de basis stonden bij Exact Software. Yuki is actief in Nederland, België en Spanje met circa tweehonderd medewerkers. Dagelijks werken ruim 1.300 accountantskantoren en zo’n honderdduizend ondernemers met software van Yuki. De oprichters hebben tien jaar geleden de innovatie voor de accountancymarkt in gang gebracht met de introductie van volledige geautomatiseerde verwerking van de boekhouding door intelligente herkenning van documenten.

Yuki zet, onder de huidige naam, de bedrijfsactiviteiten als zelfstandige organisatie voort. De organisatie zal als onderdeel van de Visma-familie samenwerken met de andere Visma-bedrijven in het accountancy-ecosysteem. Informatie wordt zodoende makkelijker uitgewisseld. Er zijn geen managementwijzigingen met deze overname gemoeid. 

Innovatie in accountancymarkt

'Yuki is super-ambitieus en was nog helemaal niet bezig met een verkoop,' zegt Brentjens, ceo van The Yuki Company. 'Het werd echter duidelijk dat Visma met de recente overnames het landschap van cloudsoftware voor accountancy volledig ging veranderen. Deze combinatie biedt heel veel extra mogelijkheden voor het versnellen van onze ambities en het drijven van verdere innovatie in de accountancymarkt.' 

John Reynders, directeur Visma Benelux, zegt: 'We zijn enorm trots om Yuki welkom te mogen heten in onze snel groeiende Visma-familie. Na de recente acquisities van Visionplanner en Nmbrs, en nu Yuki, kiezen in korte tijd drie van de meest innovatieve cloudleiders in het Nederlandse en Belgische accountancydomein voor Visma.'

Visma levert software die bedrijfsprocessen digitaliseert voor het mkb, de grootzakelijke en de (semi)publieke sector. De Visma Group is actief in Scandinavië, de Benelux, Oost- en Midden-Europa en Latijns-Amerika. Het bedrijf telt zo'n 11.000 medewerkers, een miljoen klantcontracten en een netto-omzet van 1,5 miljard euro in 2019. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-04T11:46:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.