Hybride cloud Nutanix komt beschikbaar op AWS

Cloudspecialist Nutanix kondigt de algemene beschikbaarheid van zijn hybride Nutanix Clusters op AWS aan. Zo komt de hyper converged infrastructure-software (hci) van Nutanix, samen met alle andere oplossingen en diensten van het bedrijf, beschikbaar tot de bare metal-servers van Amazon Elastic Compute Cloud.

Met deze aankondiging levert Nutanix een hybride cloud-infrastructuur af, zodat klanten zelf kunnen kiezen waar ze hun workloads zetten, in een eigen datacenter of bij AWS. Ze krijgen dus de flexibiliteit om voor elke applicatie de juiste cloud-omgeving te kiezen. Nutanix biedt daarbij een zogenaamde single stack aan die rekenkracht en opslag integreert en zorgt voor uniforme operaties in private en public clouds. Ook de integratie met AWS neemt deze voor zijn rekening, net als het overdragen van licenties van private naar public clouds. Hiermee worden de belangrijkste technische en operationele uitdagingen van het hybride cloudmodel aangepakt, zegt Nutanix.

Uit onderzoek bij klanten ziet Nutanix een viertal grote use-cases opduiken. De eerste zijn klanten die applicaties naar de cloud willen verplaatsen of datacenters willen consolideren, zonder enige aanpassing. Met Clusters moet geen nieuwe architectuur geschreven worden voor de app, wat grote kosten- en tijdsbesparingen betekent. Andere bedrijven kunnen nu snel hun capaciteit schalen of uitbreiden naar verschillende regio's, de seizoensgebonden pieken opvangen door in enkele minuten naar de public cloud uit te breiden, of veranderende prioriteiten te ondersteunen.

Een derde scenario zijn de klanten die gebruik maken van AWS om altijd beschikbaar te blijven en disaster recovery te implementeren zonder de complexiteit die voortkomt uit het beheer van cloud-omgevingen of een stand-alone disaster recovery-oplossing. De vierde use-case ten slotte zijn klanten die cloud-native-diensten gebruiken met bestaande on-premise applicaties, zonder dure herwerking. Zo krijgen ze ook andere voordelen van cloud-native-diensten ai, machine learning en analytics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Kijk oudlid, All as code is helemaal niet nodig voor de liftshift naar de laagste vloertegelprijs volgens cloudspecialist Nutanix. Cloudspecialist lees ik in het artikel. Boekhouder ook blij. Behalve misschien als die de rekening van Nutanix ziet.

"beschikbaar tot de bare metal-servers van Amazon Elastic Compute Cloud"
Lijkt op VPS, een eigen server in een AZ bij Amazon.
Nu nog dat ding in het eigen DC zetten en we kunnen weer knuffelen.

Dino,
Ik ben bekend met Nutanix en niet alleen de HCI oplossing. Verhaal gaat om een hybride cloud aanbieding waarbij je naar mijn opinie gebruik maakt van de IaaS mogelijkheden die Amazon biedt, VPS lijkt me meer te vergelijken met een PaaS model. Betreffende de rekening kan ik alleen maar wat zeggen in vergelijk met andere hybride cloud oplossingen want het meest belangrijke argument hierin zijn de (jaarlijkse) operationele kosten voor knuffelen, lees anders even zelf wat Nutanix daarover schrijft:

https://www.emerce.nl/wire/nutanix-hybrid-cloud-infrastructure-nu-beschikbaar-amazon-web-services

volgens mij zijn bare metal-servers precies het tegenovergestelde van de cloud idee waar alles gevirtualiseerd is en met reden.
Tegenwoordig huur je zelfs je VPS gevirtualiseerd en dus geen baremetal. Toegang tot (gevirtualiseerd) console compute en disks uit een pool. Bring your own OS.
Kan best zijn dat je bekend bent met Nutanix, maar ik zie ook in je link niets over de architecture waarin de dienst wordt verklaard : "zonder enige aanpassing" het hele landschap lift en shiften.
Wat moet ik me daar nu bij voorstellen met mijn knuffels (AS400 met IP gateway en heterogeen netwerk met exotische proprietary programmatuur) op de zaak ? Heb ik niet maar vind ik wel leuk om te schrijven.

Bare metal is niet IaaS. (bron : basic cloud kennis)
Virtual Private Sever is niet IaaS. (NIST)
Virtual Private Server is niet PaaS. (NIST)
"en doordat ze de noodzakelijke dure migraties voor legacy-applicaties kunnen elimineren." is niet lift-and-shift. (zo ken ik er nog een paar)
Nutanix cluster, AWS cluster, ERA, CALM noemen is geen design (blabla ?)
Hybrid is niet lift-and-shift. De naam zegt ook precies het tegenovergestelde (boeren it verstand)

"Naast het feit dat ze gemakkelijk gebruik kunnen maken van hun bestaande overdraagbare Nutanix-licenties, zullen klanten kunnen kiezen tussen Cloud Commit en Pay-as-you-go-modellen."
Nou, de betaalmogelijkheden heeft Nutanix vast goed voor elkaar.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T10:44:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.