Triple laat HHNK kennismaken met cloud

cloud computing

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) gaat de eerste stappen zetten in cloud computing. Het kiest Triple uit Alkmaar om de applicatie Waterbeeld naar Microsoft Azure te migreren. Ook zal de it-dienstverlener workshops over werken met de cloud gaan verzorgen.

HHNK doet nog niks op het gebied van cloud computing en wil hier verandering in brengen. Het waterschap selecteert Triple om het ‘cloudfundament’ aan te leggen. De it-dienstverlener realiseert de infrastructuur voor Microsoft Azure op basis van best practises en houdt hierbij rekening met diverse security-richtlijnen.

Het waterschap migreert specifiek de applicatie Waterbeeld naar Azure. Die applicatie geeft een overzicht van de prestaties van de primaire taken van HHNK. Doel is om de cloud-architectuur zo in te richten, zodat de app op termijn geschikt is voor publiek gebruik. Belangrijke aspecten hierbij zijn devops-ondersteuning en de schaalbaarheid van de applicatie.

‘Waterbeeld is een belangrijke stap in de ondersteuning van ons werk. Door het bij elkaar brengen en analyseren van grote hoeveelheden data in de nieuwe cloud-omgeving wordt het mogelijk beter en effectiever te sturen op onze primaire taken’, vertelt Theo Mosch, datawetenschapper bij Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

De partijen zijn een contract voor een halfjaar aangegaan.

Land tegen water

Elke dag werkt het hoogheemraadschap aan de bescherming van het land tegen het water, tegen wateroverlast en watertekort, voor schoon en gezond oppervlaktewater en voor veilige (vaar)wegen. Dit doet HHNK voor het verzorgingsgebied boven het Noordzeekanaal: Hollands Noorderkwartier.

HHNK zorgt bijvoorbeeld voor schoon oppervlaktewater door het te zuiveren van rioolwater, onderhoud aan polderwegen, bruggen en dijken. Daarnaast ondersteunt het omliggende gemeenten bij risicobeheersing als gevolg van de stijgende zeespiegel en veranderende weersomstandigheden in gebieden onder zeeniveau. Door het bewaken van meer dan 1.400 kilometer aan kustlijn, helpt HHNK tevens om overstromingen te voorkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-13T09:01:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.