Meer dan kwart van Nederlanders vreest de cloud

Overheid, onderwijs en zorg hebben voorkeur voor moeilijk te beveiligen lokale servers

Cloudservice

Van de Nederlanders vindt maar liefst 27 procent het een eng idee om data op te slaan in de cloud. Nog eens 31 procent denkt dat data op een lokale server opslaan veiliger is dan in de cloud. Verrassend is dat leeftijd eigenlijk geen rol speelt: zowel jongeren als ouderen laten ongeveer dezelfde resultaten zien.

Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek van softwarebedrijf Klippa, uitgevoerd door Panelwizard, onder 1223 werkende Nederlanders.

Overheid gaat veelal nog voor lokale servers

De sectoren informatie/communicatie en advies/onderzoek hebben het minst de voorkeur voor lokale servers, met 17 procent. Bij de overheid, het onderwijs en de gezondheidszorg is de grootste hang naar het gebruik van lokale servers met respectievelijk 43, 32 en 30 procent. Ook is een expliciete angst voor de cloud aanwezig in deze sectoren. Zowat een derde, 34 procent, van de respondenten die werken voor de overheid vinden het ‘een eng idee’ om data op te slaan in de cloud. In het onderwijs en de zorg geven respectievelijk 29 en 26 procent dit aan.

Over het onderzoek

Het onderzoek is onderdeel van een groter onderzoek onder 1223 Nederlanders van 18 jaar en ouder, werkend in loondienst bij een bedrijf met honderd medewerkers of meer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-24T16:20:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.