Cloud Foundry omarmt Kubernetes volledig

De Cloud Foundry Foundation (CFF) heeft het container-orkestratieplatform Kubernetes volledig omarmd. Van concurrentie is geen sprake meer.

De nieuwe executive director van de CFF, Chip Childers, laat geen enkele twijfel meer bestaan over de koers van het opensourceproject dat volledig door Kubernetes werd overvleugeld. De CFF heeft haar platform volledig aan het snelgroeiende Kubernetes aangepast. Een andere keuze was er ook niet omdat Kubernetes een de facto standaard is voor de moderne cloud-native-infrastructuur. 

Cloud Foundry’s nieuwe missie is het leven van Kubernetes-ontwikkelaars eenvoudiger maken. Volgens Childers is Kubernetes namelijk behoorlijk complex. ‘Het cloud-native-landschap wordt er zeker niet gemakkelijker op’, stelt hij. De CFF streeft ernaar die ontwikkelaarservaring te verbeteren.

Childers sprak aan de vooravond van de Cloud Foundry European Summit die zich ditmaal virtueel voltrekt. De belangrijkste aankondiging is versie 1.0 van Cf-for-k8s, Cloud Foundry’s platform-as-a-service (paas)-omgeving die volledig is geënt op Kubernetes. Deze distributie van Cloud Foundry is een samensmelting van de Cloud Foundry-applicatieontwikkelomgeving met Kubernetes. Ook andere populaire projecten uit het Kubernetes-ecosysteem zoals Istio, Envoy en Fluentd worden CloudFoundry ‘ingezogen’. Childers verwacht dat Cf-for-k8s op den duur ook samensmelt met KubeCF, een opensourcedistributie van Cloud Foundry for Kubernetes, het voormalige project Eirini dat nu klaar is voor productie.

Aankondigingen

Cloud Foundry wordt ondersteund door grote techbedrijven als Google, IBM, SAP en VMware. Ook Suse, dat onlangs Rancher overnam, behoort tot de drijvende krachten. Tijdens de conferentie van deze week staan aankondigingen van nieuwe software op stapel door Alibaba, Anynines, Atos, HCL, Mendix, SAP, Suse en VMware. Mendix lanceert een low-code-ontwikkelplatform en cloud-native-infrastructuur voor Kubernetes in een private of hybride-cloud-omgeving. Curieus is de positie van IBM. IBM Cloud steekt nog steeds veel geld in de CFF, maar zijn Red Hat OpenShift-platform geldt als Cloud Foundry’s grootste concurrent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-10-21T09:49:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.