IBM en AT&T bouwen hybride clouddiensten voor 5G

Cloud computing

IBM en AT&T zijn een partnerschap aangegaan om zakelijke klanten te helpen 5G-technologieën in te zetten. Die worden gehost in Cloud Satellite, het hybride platform van IBM voor het beheer van applicaties in de IBM Cloud, zowel on-premise als in de cloud.

Het partnerschap rond het 5G-netwerk van AT&T is bedoeld om klanten in sterk gereguleerde sectoren toegang te geven tot 5G-mogelijkheden. Dat moet de gebruikerservaring verbeteren, nieuwe inkomstenstromen genereren, de waarde van het bedrijf verhogen en processen optimaliseren. Enkel de eindgebruiker heeft toegang tot de data, ook IBM kan hier niet aan.

IBM en AT&T zullen gebruikmaken Red Hat OpenShift, op de netwerken van de Amerikaanse operator. Gebruikers van IBM Cloud Satellite krijgen zo overal toegang tot IBM's cloud computing en beveiligingsdiensten. Gebruikers krijgen een dashboard om diensten te beheren over meerdere clouds en miljarden edge-apparaten, met een hoog niveau van betrouwbaarheid en veiligheid.

Het systeem is ontworpen om klanten die gedistribueerde it-omgevingen beheren (denk aan duizenden sensoren op een fabrieksvloer, of een point of sale-systeem in de detailhandel) te helpen met een consistente ontwikkeling en operationele ervaring. Vooral wanneer gegevens in meerdere clouds worden verwerkt. IBM geeft zelf voorbeelden van typische gebruiksscenario’s. Zo kan het platform bijvoorbeeld gebruikt worden om patiënten of afstand te monitoren via aangesloten medische apparaten. In de financiële sector kunnen fraudegevallen en claims van klanten bijna in real time worden aangepakt. Geldautomaten kunnen zelf dienen als het punt waar de fraude wordt opgespoord, zodat criminelen niet met het systeem kunnen knoeien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-03T10:16:00.000Z Frederic Petitjean