BT voorziet Fiat-Chrysler van nieuw sd-wan

servers datacenter

BT heeft aangekondigd dat het een nieuw, op software gebaseerd wide area network (sd-wan) gaat implementeren voor Fiat Chrysler Automobiles (FCA) in Europa. De nieuwe tool moet de autofabrikant voorzien van een flexibel netwerk geoptimaliseerd voor de cloud.

Het nieuwe netwerk zal gebruikt worden voor bedrijfsapplicaties en -gegevens in bijna honderd vestigingen van het bedrijf, waaronder elf productiefabrieken. Het moet FCA helpen innovatie te versnellen door meer keuze en controle te bieden over de manier waarop het netwerk wordt beheerd.

Het sd-wan zal worden uitgerold over een hybride infrastructuur waardoor het bedrijf een keuze aan connectiviteitoplossingen krijgt, afgestemd op elke toepassing. Zo is er een gewone internetverbinding voor doeleinden met lage prioriteit, zoals surfen op het web en BT’s wereldwijde mpls-netwerk voor verkeer van gevoelige gegevens en bedrijfskritieke applicaties.

‘Onze consultants hebben nauw samengewerkt met het it-team van FCA om hen te helpen bij het kiezen van de juiste connectiviteitoplossing die voldoet aan de behoeften van hun bedrijf’, zegt Joris van Oers van BT. ‘Ze hebben een routekaart en businesscase opgesteld, waarbij ze gebruik hebben gemaakt van hun uitgebreide sd-wan-expertise en meer dan veertien jaar ervaring in de samenwerking met FCA.’

BT is aanwezig in 180 landen en draaide vorig boekjaar (dat eindigde op 31 maart) een omzet van bijna 23 miljard pond. Daar hield het een winst voor belastingen van 2,3 miljard pond aan over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-18T15:07:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.