Sita en Orange voorzien luchthavens van sd-wan

connectiviteit netwerk sd-wan

Sita en Orange Business Services hebben een overeenkomst gesloten om samen sd-wan-netwerken te gaan bouwen op internationale luchthavens. Een zestigtal luchthavens zijn al aangesloten. Zo krijgen luchtvaartmaatschappijen, grondafhandelaars en andere huurders toegang tot dezelfde virtuele infrastructuur in de cloud.

De netwerken worden gebouwd op Sita’s platform Airporthub dat luchthaven van ip-connectiviteit voorziet. Dat wordt dan gebruikt als fundament voor een flexibel sd-wan dat Orange implementeert. Het geheel zorgt voor schaalbare en wendbare connectiviteit en lagere kosten.

Sita heeft zijn netwerk al naar zo’n zeshonderd luchthavens wereldwijd uitgerold. Ongeveer tien procent daarvan hebben voor het sd-wan-netwerk gekozen. Daaronder grote namen als Sydney International Airport, Taiwan Taoyuan International Airport en Zurich Airport.

De oplossing helpt bijvoorbeeld om te gaan met onvoorspelbare passagiers- en vrachtvolumes als gevolg van de corona. De bandbreedte is op maat toe te leveren, met realtime-inzichten en controle over het netwerk. Doordat speciale hardwareplatforms niet meer nodig zijn, zijn ook noodzakelijke investeringen in upgrades te vermijden. Alles wordt via software afgehandeld.

‘Dit is een belangrijke innovatie waarbij we met state-of-the-art-technologie een antwoord proberen te geven op een industrieel vraagstuk’, zegt David Lavorel, ceo van Sita At Airports & Borders. ‘Naast kostenoptimalisatie en schaalbaarheid – wat belangrijk is voor luchtvaartmaatschappijen binnen de huidige markt – verwachten we dat luchthaven- en luchtvaarttoepassingen dankzij deze nieuwe technologie massaal naar de cloud verhuizen en de verdere automatisering van de sector hierdoor toeneemt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-20T10:15:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.